×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Hybrid Esports tar upp kampen om förstaplatsen

1
Hybrid Esports säkrade ytterligare en seger under fredagskvällen och laget har nu tagit upp jakten på serieledande Godsent. De övertygade rejält och med Alex "Mirbs" Holmin tillbaka i laget ser de riktigt farliga ut inför slutspelet. För Nordic Fox är situationen värre och laget riskerar att åka ur Division 1.
Efter att Godsent tagit över tabelledningen var det säkert flera Hybrid-spelare som var sugna på att ta tillbaka den. Fyra poäng bakom men med tre färre matcher spelade så behövdes det segrar i samtliga återstående för att ta över förstaplatsen. För Nordic Fox Esports var det seger som gällde om laget skulle vara säkra på att som sämst få spela en tiebreak-match om att slippa direktnedflyttning. I matchen var det som väntat Hybrid som inledde bäst när de säkrade first blood efter att Kackis misslyckats med en gank på botlane. De före detta serieledarna fortsatte sedan med att säkra eliminering efter eliminering och för en stund såg det ut som att matchen skulle vara avgjord innan 20 minuter spelats.

Förlorade teamfight med en ledning på 10 000 guld

Nordic Fox kom dock tillbaka och efter att Kackis tillsammans med "Tannaithian" säkrat två elimineringar såg de ut att ta sig tillbaka in i matchen. När den tidigare Valhalla Vikings-junglaren sedan lyckades med en gank på toplane och tillsammans med ZombieKungen kunde eliminera både Felix "Kryze" Hellström och Martin "Yike" Sundelin väcktes Nordic Fox hopp till liv. Trots ett likaläge i elimineringar efter 15 minuters spel hade Hybrid en ledning med 4 500 guld, något som hjälpte dem rejält i varje fight som uppstod. Efter fem minuters ytterligare spel och ett antal mindre fighter hade de utökat sin ledning till 10 000 guld och det var Yike som dominerade med sin hjälte, Qiyana.

Trots den stora ledningen så kunde inte Hybrid säkra en tidig Baron Nashor och istället kunde Nordic Fox avbryta dem och eliminera samtliga spelare utom Kryze. Det hoppet som då återigen tändes släcktes dock snabbt när Hybrid bara minuter senare kunde säkra Baron Nashor och eliminera tre Nordic Fox-spelare som var helt ur position. Med baronbuffen blev det också en snabb resa in i Nordic Fox bas och Hybrid kunde också säkra ett ace precis innan de avgjorde matchen. Efter den matchen var det nog inte många som trodde att Nordic Fox skulle kunna vinna en match, men de gjorde sitt bästa när de draftade Miss Fortune åt Vladislav "Frilla" Bertilsson, en hjälte han är känd för att spela bra.

Frillas Miss Fortune räckte inte

Den andra matchen började också bra för Frilla som säkrade first blood redan innan minions hunnit dyka upp på kartan. Det höga tempot blev också matchens signum och efter 10 minuters spel hade de båda lagen noterats för totalt 13 elimineringar. Ju längre matchen pågick desto tydligare blev det också att det var Hybrid som behärskade det höga tempot bäst. Nordic Fox gjorde det bra individuellt men så fort Hybrid gjorde snabba rotationer så hann de inte riktigt med. Det ledde till en hel del mindre misstag som gjorde att Hybrid relativt enkelt kunde eliminera en eller två spelare upprepade gånger.

Trots att Frilla gjorde en godkänd match på Miss Fortune fanns det ingenting han kunde göra när Hybrid eliminerade honom och tre lagkamrater. Kort därefter blev de också av med sin första inhibitor och det dröjde inte länge innan Hybrid säkrat en Baron Nashor, något som gjorde att de återigen hade en ledning med över 10 000 guld. När Alex "Mirbs" Holmin sedan säkrade en quadra kill i midlane var matchen avgjord och Hybrid hade närmat sig Godsent. För Nordic Fox innebär det att de i nuläget får spela tie-break mot Valhalla Vikings om vilket lag som slipper direktnedflyttning. Valhalla Vikings har dock en match kvar att spela, vinner de den så åker Nordic Fox ut.

Bild: Erik Eliasson
Bild: Erik Eliasson




Artikelbild: Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..