×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

FunPlus Phoenix slår ut regerande mästarna — vill möta G2 i finalen

1
Semifinalen mellan FunPlus Phoenix och Invictus Gaming spelades på klassiskt kinesiskt vis, högt tempo, aggressivt spel och en hel del misstag. Tillslut var det FunPlus med Kim "Doinb" Tae-sang i spetsen som kunde säkra finalplatsen efter 3-1 i matcher. Där väntar vinnaren av matchen mellan G2 och SKT Telecom T1.
I den första semifinalen i årets Worlds ställdes de båda kinesiska lagen, FunPlus Phoenix och Invictus Gaming mot varandra. Det blev en match mellan de regerande kinesiska mästarna och de regerande världsmästarna och det saknades inte underhållning. Redan från start blev det tydligt att matchen skulle få en klassisk kinesisk karaktär med högt tempo och många elimineringar. Invictus Gaming var det lag som klarade av det bäst och efter 15 minuters spel hade de en knapp ledning i den första matchen. FunPlus Phoenix visade dock att teamfights är deras starka sida och bara minuten senare hade Tae-sang "Doinb" Kim på Rumble och Gao "Tian" Tian-Liang på Qiyana vunnit en teamfight åt sitt lag.

Invictus Gaming vaknade till liv

26 minuter in i matchen kunde sedan FunPlus smyga sig till en första Baron Nashor och deras ledning ökade till 5 000 guld. Med baronbuffen kunde de sedan enkelt avsluta matchen efter att ha vunnit ytterligare en teamfight. Den andra matchen lagen emellan blev en riktig långkörare men utan brister när det gällde action. Doinb fortsatte att vara överallt, den här gången med Nautilus, och efter 15 minuters spel hade hans lag en ledning med 2 000 guld. Efter ytterligare en bra period där de kinesiska mästarna kunde vinna varje teamfight hade de utökat ledningen till 5 000 guld och matchen började nästan se avgjort ut. Då blixtrade Invictus helt plötsligt till. De säkrade snabbt en Baron Nashor när FunPlus inte var beredda och i fighten som uppstod kunde de eliminera samtliga motståndare.

Efter att ha tagit över ledningen och förstört matchens första inhibitor och ett nexustorn tog det dock tvärstopp för Invictus Gaming. De kom ingenstans utan Baron Nashor men lyckades inte heller fälla den andra som återigen dykt upp på kartan. Istället kunde FunPlus Phoenix slå tillbaka och efter att de vunnit en teamfight i sin egen bas kunde de säkra matchens andra Baron Nashor. När de sedan gick för att fälla Elder Dragon såg matchen ut att avgöras men Zhen-Ning "Ning" Gao stal den framför ögonen på de kinesiska mästarna. FunPlus kunde ändå vinna fighten som uppstod men Invictus stjärna, Eui-jin "RooKie" Song, räddade matchen när han överlevde och stoppade FunPlus framfart genom att själv gå på offensiven.

"I wish that everyone can chant FPX"

Den galna matchen fick sedan ett värdigt slut efter att Doinb blivit fångad och eliminerad i midlane. Då gick Invictus Gaming för vinsten som de också lyckades säkra, men det var inte utan dramatik. Lin "Lwx" Weixian teleporterade nämligen in i deras bas och lyckades förstöra båda nexustornen innan han blev eliminerad. Den tredje matchen inleddes mycket lugnare men det var återigen FunPlus Phoenix som klev fram och vann två stora teamfights när det väl gällde. I och med det kunde de också säkra en Baron Nashor och efter 25 minuters spel vann de också matchen.

Med det faktum att det var vinna eller försvinna som gällde för Invictus Gaming valde de att spela en klassisk teamfight-inriktad uppställning. De såg också länge ut att lyckas men efter att FunPlus upprepade gånger lyckades eliminera både Dong-geun "TheShy" Kang och Wen-bo "JackeyLove" Yu i viktiga lägen kunde de kinesiska mästarna tillslut ta hem segern med 3-1 i matcher. När deras jungle-spelare, Tian, blev intervjuad efter matchen skickade han en passning till den Europeiska publiken och G2 Esports som de helst vill möta i finalen.

—I hope we can meet G2 in the finals, cause this is Europe’s home court so I wish that everyone can chant FPX at the end of it all, säger Tian.
Artikelbild: Riot Games
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..