×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

UniQ Esports Club chockar Godsent — vinner med 2-1 i matcher

1
Godsent besegrade i onsdags serieledande Hybrid Esports med 2-0 i matcher. Igår blev de dock snabbt nedtagna på jorden igen. I torsdagens match mellan Godsent och UniQ Esports Club kunde nykomlingarna nämligen överraskande vinna med 2-1 i matcher vilket gör att de nu har häng på en slutspelsplats.
Inför torsdagskvällens match mellan Godsent och UniQ Esports Club var det förra säsongens vinnare som var stora favoriter. Detta efter att ha besegrat nuvarande serieledarna, Hybrid eSports, under onsdagens omgång. UniQ kom dock till matchen med gott självförtroende, efter ett antal spelarbyten kunde laget besegra överraskningen Granit Gaming i deras senaste match. Det självförtroendet tog de också tillvara på i torsdagens möte med Godsent.

Klassisk Fnatic death brush av UniQ

Första matchen blev riktigt fartfylld och redan efter ett par minuter hade Godsent vunnit en fight på botlane där alla spelare utom Hristo "Jukestar" Stanchev och Elias "Kakan" Edlund deltog i. Just botlane blev ett stort fokus för båda lagen och efter 10 minuters spel var det återigen dags för en fight som alla spelare var inblandade i. Den blev väldigt jämn och slutade oavgjort. De efterföljande minuterna blev precis som inledningen väldigt jämn och det var inte förrän senare som lagen tillslut kunde skiljas åt.

20 minunter in i matchen gick Godsent för att säkra sin andra infernal drake. Det lyckades de med och kunde sedan eliminera samtliga UniQ-spelare i den efterföljande fighten. Det ledde till matchens första Baron Nashor samtidigt som Kakan förstörde en av UniQs inhibitors. I ett underläge med 7 000 guld försökte UniQ sig på en klassiker. Alla UniQ-spelare ställde sig i en buske och där väntade de länge på att ovetande Godsent-spelare skulle närma sig. Taktiken såg ut att lyckas när de eliminerade både Kakan och Andreas "Adept" Blikfeldt men så fort Daniel "Kroghsen" Krogh och Lars "Chrisberg" Christiansen anlände kunde Godsent vinna fighten och sedan också matchen.

Slutspelsplatsen inom räckhåll

I den andra matchen kunde UniQ ta vara på en hel del misslyckade ganks från Godsents sida och efter att ha säkrat tre elimineringar kunde de ta en ledning med 4 000 guld. 18 minuter in i matchen vann UniQ en stor teamfight där de eliminerade fyra av fem Godsent-spelare. Trots underläge med 5-18 i antal elimineringar kunde dock Godsent hålla sig kvar i matchen. När de regerande mästarna sedan eliminerade Smailord såg vägen till en Baron Nashor ut att vara öppen. UniQs nya jungle-spelare, iPaw, lyckades dock stjäla den och när sedan Jesper "SleepWe" Ljung och Jukestar anlände till fighten säkrade UniQ ett ace. Fyra minuter senare kunde de också avsluta matchen efter ytterligare ett ace.

En oväntad seger för UniQ som då bara var en match ifrån att skrälla sig till en seger i bäst-av-tre mötet. De började också den tredje matchen bra när Smailord kunde eliminera Adept. Matchen var inledningsvis lika jämn som de två första men efter tio minuters spel kom UniQ in i en bra period där de kunde säkra flera elimineringar och en viktig teamfight-seger. Fem minuter senare hade de en ledning med 3 000 guld, som dock inte kändes betryggande. Smailord hade dock, med sin hjälte Tristana, en ledning på 2 000 guld över sin motståndare, Chrisberg.

Efter en lite lugnare period i matchen kunde UniQ plötsligt fånga och eliminera en vilsen Kakan. Med det numerära överläget som uppstod säkrade de en Baron Nashor och SleepWe noterades för en triple kill i fighten som uppstod. Med baronbuffen kunde de säkra två torn men mer än så blev blev det inte. Trots att UniQ återigen hade en förkrossande ledning i elimineringar så försvarade sig Godsent bra. Det krävdes därför ytterligare en Baron Nashor innan UniQ kunde säkra en skrällseger med 2-1 i matcher. Nykomlingarna har nu vaknat till och har häng på slutspelsplatserna vilket nog inte många trott innan säsongen drog igång.Artikelbild: Riot Games
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..