×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Team Liquid vann över ahq — tre lag delar nu förstaplatsen

1
Efter en stundtals riktigt skakig insats lyckades amerikanska Team Liquid slå ahq esports. I och med deras seger och att Damwon Gamings slog Invictus Gaming tidigare idag, delar nu de tre lagen förstaplatsen i gruppen. Vilka som tar sig vidare till slutspelet avgörs kommande söndag.
Amerikanska Team Liquid hade inför matchen chansen att avsluta den första halvan av gruppspelet i delad gruppledning. För att det skulle bli verklighet krävdes seger mot ahq e-Sports Club och det började onekligen bra för amerikanerna. Jake "Xmithie" Puchero såg ut att vara i storform och gjorde i princip allt i inledningen. Efter 12 minuter hade han varit med på alla Team Liquids elimineringar och det såg ut att bli en enkel seger för det amerikanska laget.

Ahq kom dock tillbaka och gjorde en stark period på tio minuter där de till och med kunde ta en liten guldledning trots Team Liquids starka inledning. Matchen lugnade sedan ned sig och de båda lagen följdes åt när de verkade undvika en större teamfight. 30 minuter in i matchen, när de flesta nog börjat undra om det inte skulle hända något, kom tillslut den stora teamfighten. Ahq säkrade vinsten i den vilket ledde till att de kunde säkra matchens första Baron Nashor.

Med den fick de dock inte mycket gjort och en stor anledning till det var Yiliang Peter "Doublelift" Peng som med sin hjälte Xayah var riktigt stark. Så länge han var levande blev det svårt för ahq att göra något. Efter att ha vunnit ytterligare en teamfight kunde dock ahq förstöra en av Team Liquids inhibitors. När de sedan valde att gå för Baron Nashor klev Xmithie fram. Efter att ha stulit Baron Nashor mitt framför ögonen på ahq, något som mest troligt räddade matchen för amerikanerna, kunde Team Liquid sedan även säkra Elder Dragon.

Med både Baron Nashor och Elder Dragon såg Team Liquid plötsligt ostoppbara ut men när ahq satte allt på ett kort verkade det ändå gå vägen för laget från Taiwan. Då klev nästa Liquid-spelare fram. Jung "Impact" Eon-yeong lyckades med sin hjälte Renekton, ensam mot tre, eliminera två ahq-spelare och själv överleva. Det avgjorde tillslut fighten som slutade med fördel Team Liquid och det amerikanska laget kunde avsluta matchen kort därefter.

I och med segern delar nu Team Liquid förstaplatsen i gruppen med både Invictus Gaming och DWG KIA. De båda lagen möttes tidigare under dagen och spelade en riktigt underhållande match där det tillslut var koreanerna som kunde dra det längsta stråt. Halva gruppspelet är nu färdigspelat i grupp D och gruppen kommer att avgöras under en heldag, söndag den 20 oktober.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..