×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Twiizt storspelade i Granit Gamings seger mot Shadow Stalkers

1
Nykomlingarna Shadow Stalkers Esports var tippade i botten av tabellen inför säsongen men redan i första matchen mot Falkn visade de att de inte kommer att vara något strykgäng. I söndagskvällens match mot Granit Gaming blev det ytterligare en förlust, mycket tack vare Granits midlanespelare, Elton "Twiizt" Garcia Spetsig, som dominerade i den avgörande matchen.
Granit Gaming kom till matchen mot Shadow Stalkers Esports med en seger i bagaget och det mesta talade för att det skulle bli ytterligare en. Det blev dock Shadow Stalkers som startade matchen bäst när de säkrade first blood efter att support-spelaren David "BeBopBulli" Siira roterat upp mot midlane för att hjälpa sina lagkamrater. Elton "Twiizt" Garcia Spetsig som blev eliminerad skulle dock snabbt komma tillbaka då han säkrade en double kill när en två mot två situation runt midlane gick i Grantis favör.

Matchen fortsatte i ett högre tempo när Granit la i en högre växel. Det blev tydligt att deras styrka låg i att spela kartan på ett bra sätt medan Shadow Stalkers ofta lyckades bättre när de spelade som en enhet i teamfights. 20 minuter in i matchen hade Granit Gaming drygat ut sin, i början lilla, guldledning till hela 8 000 guld. Tre minuter senare kunde "Womber" säkra en triple kill vilket ledde till att Granit tog hem matchens första Baron Nashor. Med baronbuffen i sin ägo kunde de sedan enkelt avsluta matchen där Twiizt också noterades för en triple kill.

Shadow Stalkers överraskade

I den andra matchen i bäst-av-tre mötet var det också Shadow Stalkers som började matchen bäst. Efter att ha besökt botlane med fyra spelare kunde de eliminera William "UNF0RGIVEN" Nieminen. Den som satte tonen för den starka inledningen var Shadow Stalkers jungle-spelare, Kewin "Sidon" Karlsson. Genom flera lyckade ganks tog han sitt lag genom inledningen av matchen. Trots att de ledde i antal elimineringar var det dock lika i guld, mycket tack vare att Granit var bättre på att säkra mål som torn och drakar.

Sidon såg dock till att hans lag fick chansen och tillslut tog de den. Efter att Granit försökt fånga Gabriel "xHawkEye" Yousef men misslyckats kunde Shadow Stalkers vända på fighten och vinna den. Därefter säkrade de Baron Nashor utan problem och tog en ledning med 3 000 guld. Efter att Granit återigen misslyckats med att eliminera en ensam spelare, den här gången BeBopBulli, gick ännu en teamfight i Shadow Stalkers favör och så fortsatte det. Tillslut hade Shadow Stalkers vunnit tillräckligt många fighter för att vara så starka att Granit inte längre hade någon chans och 1-1 i matcher var ett faktum.

Twiizt, den avgörande faktorn

Även i den avgörande matchen var det Shadow Stalkers som imponerade och inledde bäst. Även den här gången tack vare Sidon som på Jarvan gjorde sitt bästa för att sätta sitt lag i förarsätet. Granit tog sig dock tillbaka in i matchen, mycket tack vare en storspelande Twiizt på sin hjälte Yasuo. När Shadow Stalkers försökte sig på en gank i midlane gled han enkelt undan, väntade in sitt eget lag och noterades sedan för en double kill. Twiizt-shown fortsatte sedan vilket ledde till att Granit drog iväg till 6 000 guld stor ledning och frågan var mer när de skulle vinna än om de skulle vinna.

Avgörandet kom efter att Granit lyckats fånga och eliminera Max "CandyRidexD" Canderyd i midlane. Med det numerära överläget som följde kunde de sedan ta en större teamfight och enkelt vinna matchen. Segern innebär att det, för SEL, nya laget Granit nu står på två raka segrar och toppar tabellen. Nykomlingarna från Division 2, Shadow Stalkers, bjöd dock upp till dans även i sin andra match och trots två raka förluster bör de vara nöjda med sitt spel.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..