×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Royal Never Give Up imponerar — vann enkelt mot Clutch Gaming

1
I grupp C, som av många anses vara den tuffaste gruppen i Worlds, säkrade Royal Never Give Up en förväntad seger mot amerikanska Clutch Gaming. Storstjärnan Jian "Uzi" Zi-Hao imponerade men det var hans lagkamrat Xie "Langx" Zhen-Ying som belönades med MVP-utmärkelsen.
De asiatiska lagen inledde den så kallade "dödens grupp" med segrar. Tidigare under dagen slog T1 det europeiska laget Fnatic och i matchen mot Clutch Gaming kunde kinesiska Royal Never Give Up säkra segern. Det blev dock en underhållande match med en jämn inledning där Clutch Gaming började bra.

Efter att midlanespelaren i RNG, Li "Xiaohu" Yuan-Hao, nästan eliminerat Clutch Gamings motsvarighet, Tanner "Damonte" Damonte, redan efter ett par minuter vände dock Damonte på det hela. Han sprang nämligen hela vägen upp till redbuff där hans lagkamrat Tae-yoo "lira" Nam väntade och tillsammans kunde de eliminera Xiaohu. First Blood till det amerikanska laget och frågan var om de verkligen kunde behålla den ledningen.

Det visade sig ganska snart inte vara fallet. Efter att Hung "Karsa" Hau-Hsuan besökt toplane och eliminerat Seung-hoon "Huni" Heo, teleporterade Damonte in alldeles för sent. Även han blev eliminerad och försprånget Clutch hade försvann fortare än Faker trycker på tangenterna. Efter att RNG vunnit en teamfight och säkrat draken var deras guldledning 3 000 guld och matchen såg ut att sluta precis som förväntat.

Clutch Gaming försökte dock göra det hela spännande genom att satsa på en Baron Nashor 26 minuter in i matchen. De blev dock snabbt stoppade av RNG. I teamfighten som uppstod kunde kineserna eliminera både Lira och Huni vilket gav dem öppen väg till Baron Nashor. Efter att ha säkrat baronbuffen förstörde de enkelt två av Clutch Gamings inhibitors. När de sedan backade av för att spendera sitt guld förstod nog de flesta att matchen skulle vara över inom ett par minuter. Så blev också fallet och RNG säkrade vinsten i deras första match i årets turnering.

Xie "Langx" Zhen-Ying, som varit ett ständigt hot med sin hjälte Renekton, utnämndes efter matchen till MVP. Segern för Royal Never Give Up betyder nu att de går upp på en delad förstaplats tillsammans med SK Telecom T1. Där bakom parkerar Fnatic och Clutch Gaming. Under morgondagen (söndag) kommer den tabellställningen att förändras då RNG och SKT T1 spelar mot varandra samtidigt som Fnatic ska gå upp mot Clutch Gaming. Vilken tid matcherna spelas ser ni nedan.




Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..