×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Fnatic förlorar inledningsmatchen — Faker med stor show på Tristana

1
Fnatic ställdes mot tuffast möjliga motstånd i inledningsmatchen av Worlds. Koreanska mästarna SK Telecom T1 visade att de kommer till turneringen i storform och Lee "Faker" Sang-hyeok bjöd på stor show när han spelade hjälten Tristana.
I inledningsmatchen av huvudturneringen i årets Worlds ställdes europeiska Fnatic mot koreanska T1. I en på förhand mycket tuff grupp där även kinesiska Royal Never Give Up finns var det därför en viktig match att vinna för de båda lagen. Fnatic valde att spela en klassiker i botlane, nämligen hjältarna Garen och Yuumi. SKT visade dock att det var något som de räknat med och svarade med Kayle och Nautilus.

Det blev också koreanerna som fick den bästa starten på matchen efter att ha invaderat Fnatics jungle. Där bröt en stor teamfight ut direkt och Sang-hyeok "Faker" Lee kunde eliminera Martin "Rekkles" Larsson för First Blood. Fördel SKT direkt och Fnatic kämpade i motvind. Efter att koreanerna sedan besökt botlane med alla fem spelare och lyckats eliminera Mads "Broxah" Brock-Pedersen, Zdravets "Hylissang" Galabov och Rekkles verkade det bli en lätt match för SKT.

Korea som region hade under förra året en tuff turnering där inget lag tog sig till semifinal och trefaldiga mästarna SKT lyckades inte ens kvala till turneringen. I år såg de däremot att vara tillbaka med besked. 15 minuter in i matchen kunde de säkra matchens första torn, trots det var guldledningen inte stor, knappt 1 000 guld. Fnatic stod istället upp bra och efter en teamfight gick båda lagen därifrån med två elimineringar var. SKT kunde dock säkra ytterligare en drake och känslan var att de ändå hade kontroll på matchen.

De koreanska mästarna försökte flera gånger starta Baron Nashor för att Fnatic skulle komma springande och tillslut lyckades de med planen. Trots det kunde dock Fnatic eliminera tre motståndare och SKT kunde inte säkra en Baron. Faker, som briljerat matchen igenom, överlevde och med en KDA på 7/0/2 såg det ut som att han skulle bli ostoppbar. Efter att SKT sedan återupprepat sin taktik och därefter fick till en teamfight där de överlevde med tre lagmedlemmar kunde de säkra Baron Nashor. Deras guldledning hade då ökat till 5 000 guld.

Med baronbuffen pressade sedan koreanerna Fnatic ordentligt. Tillslut blev européerna tvungna att ta ett beslut, försöka leta efter en ensam spelare att eliminera eller bara vänta in den oundvikliga förlusten. De valde att försöka fånga en ensam Dong-ha "Khan" Kim och lyckades också med det. Under tiden förstörde dock SKT en inhibitor vilket gjorde att Fnatic kände sig tvungna att satsa på en teamfight fem mot fyra. De lyckades dock inte trots det numerära överläget vilket ledde till att SKT säkrade segern i den första matchen.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..