×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Gruppspelet i Play-In färdigspelat — koreanska laget obesegrade

1
Sista dagen av gruppspelet bjöd på dramatik i grupp D. Tiebreakers fick tillslut avgöra vilket lag som skulle göra obesegrade Damwon Gaming sällskap i utslagsmatcherna. I grupp C kunde favoriterna Hong Kong Attitude säkra gruppsegern med Lowkey Esports som tvåa.
Ytterligare fyra platser till utslagsmatcherna stod på spel under den sista gruppspelsdagen på lördagseftermiddagen. I grupp C kunde den svagaste favoriten av de fyra topplagen, Hong Kong Attitude, inleda med en seger mot Mega. Segern innebar att de säkrade en plats i utslagsmatcherna men frågan var om det skulle bli som första- eller andraseedade lag.

Det tredje laget i gruppen, Lowkey Esports.Vietnam, gick in och gjorde sitt när de också kunde säkra en vinst mot Mega som därmed fick packa ihop. Det thailändska laget åker dock hem med en vinst i bagaget, vilket är mer än SEA-regionen någonsin lyckats med tidigare. I gruppfinalen mellan Hong Kong Attitude och Lowkey Esports var det tillslut laget från Hong Kong som kunde säkra segern och därmed också förstaseeden till utslagsmatcherna.

I grupp D blev det, inte så oväntat, ytterligare två raka segrar för koreanska Damwon Gaming och laget ser ut att bli riktigt farliga även fortsättningsvis. Koreanerna såg ut som en väloljad maskin när de, trots svaga inledningar, plötsligt la i en extra växel och körde över sina motståndare. I kampen om andraplatsen i gruppen krävdes det tiebreakers för att skilja lagen åt, då Royal Youth fick revansch på Flamengo eSports efter förlusten senast.

I tiebreaker matchen var det tydligt att det turkiska laget var bättre för dagen och de kunde relativt enkelt vinna över brasilianarna. Förlusten för Flamengo innebär att de nu inte får spela vidare, vilket såg ut att ta hårt på legendaren Felipe "brTT" Gonçalves. I intervjun efter matchen var han märkbart rörd men sa ändå att han hoppades få möjligheten att spela i Worlds ytterligare en gång. Några planer på att avsluta karriären fanns inte ännu, trots att han fyllt 28 i år.

Efter dagens alla matcher är det nu klart vilka lag som möter varandra i de fyra utslagningsmatcherna. Matcherna spelas i bäst-av-fem och vinnarna kvalificerar sig för huvudturneringen av årets Worlds. Vilka som möts ser ni nedan.

Måndagens matcher


Tisdagens matcher
Artikelbild: Riot Games

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..