×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Andra dagen av Worlds 2019 Play-In — så gick det i grupp C och D

1
Under dagens matcher i Worlds skrevs det historia då det var första gången ett koreanskt lag deltog i Play-In. Det slutade med två vinster för dem och ledning i Grupp D. I grupp C är ställningen helt jämn efter att alla lag slagit varandra.
Efter att den andra dagen av Worlds är färdigspelad står det klart att det koreanska laget Damwon Gaming är obesegrade. Den fjärde favoriten att ta sig vidare till huvudturneringen, Hong Kong Attitude, hade dock en tuffare eftermiddag. Här nedan följer ett kortare sammandrag och resultat från dagens matcher i grupp C och D.

Grupp C

Gruppen inleddes med en oväntat jämn match mellan Hong Kong Attitude och Mega. Där hade det thailändska laget länge ett litet grepp om matchen. Efter att ha misslyckats med att säkra Baron Nashor efter 33 minuters spel blev det dock förlust för Mega. Hong Kong Attitude hade på förhand nämnts som det svagaste av de fyra storlagen som är favoriter att ta sig vidare, något som syntes i deras första match då de inte imponerade.

Till match två var det dags för Lowkey Esports.Vietnam att kliva upp på scenen. Motståndare var tidigare nämnda Mega som var tvungna att vinna för att inte starta turneringen med två raka förluster. Det vietnamesiska laget var favoriter och hade en liten guldledning efter 20 minuter. Thailändarna spelade dock bra och efter att ha fångat Lowkeys jungle-spelare, "DNK", kunde de säkra Baron Nashor. Efter att de vunnit teamfighten som uppstod vid Baron kunde de sedan säkra SEA-regionens första vinst i Worlds, någonsin.

Sista matchen i grupp C spelades mellan Hong Kong Attitude och Lowkey Esports. En viktig match för vietnameserna som vid förlust skulle stå på två raka förluster. Midlanespelaren Văn Hậu "Artifact" Nguyễn såg dock ut att vara i toppform när han imponerade stort med sin hjälte Tristana. Efter 24 minuters spel kunde Lowkey ta Baron Nashor och avsluta matchen. Artifact stannade på imponerande 11/3/1 i KDA.

Att samtliga lag vann varsin match innebär nu att även grupp C är vidöppen inför nästa omgång, som spelas på lördag. Där gäller det med största sannolikhet att vinna båda sina matcher för det lag som vill gå vidare som gruppetta. Vilket lag som tar andraplatsen blir riktigt intressant nu när Mega har visat att de inte bara är i Berlin som turister.

Mega 0 vs. 1 Hong Kong Attitude

Grupp D

Grupp B inleddes med den historiska matchen mellan Damwon Gaming och Royal Youth. Det var första gången ett koreanskt lag deltog i Play-In och de flesta förväntade sig en överkörning. Royal Youth stod dock upp och höll emot i mer än 30 minuter innan Damwon Gaming kunde avgöra matchen.

I match två fick vi återigen se det koreanska laget ta plats på scen. Den här gången för att möta Flamengo eSports. I Flamengo spelar den brasilianska fan-favoriten Felipe "brTT" Gonçalves. brTT som deltar i Worlds för andra gången under sin karriär fick dock ingen bra start. Redan efter 20 minuter syntes det hur stor skillnaden var mellan lagen när Damwon vann en teamfight på ett spektakulärt sätt där flera medlemmar överlevde trots lågt HP. Flamengo höll dock ut 10 minuter till innan koreanerna avgjorde matchen.

Sista matchen blev en uppgörelse om andraplatsen när det var Royal Youths tur att ställas mot Flamengo. Lite oväntat fick brTT sin signaturhjälte, Draven, något som skulle hjälpa hans Flamengo ordentligt. Hans lagkamrat, Byeong-hoon "Shrimp" Lee, var dock den som imponerade mest då han på Lee Sin gjorde mycket av jobbet i inledningen av matchen. Det ledde till att Flamengo efter 22 minuters spel kunde säkra en Baron Nashor, vilket i sin tur ledde dem raka vägen till deras första seger.

Damwon leder nu gruppen före Flamengo Esports som alltså, något överraskande, slog Royal Youth. Det turkiska laget har mycket att fundera på till nästa omgång som spelas på lördag. Att Damwon kommer att vinna gruppen är i princip klart då det är svårt att se något av de andra lagen hota de suveräna koreanerna. Det mest spännande blir istället att se om Flamengo kan skrälla och sno åt sig andraplatsen i gruppen före Royal Youth.

Royal Youth 0 vs. 1 Damwon GamingArtikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..