×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Damwon Gaming vinner den historiska matchen i Worlds

1
För första gången i Worlds historia skulle ett koreanskt lag spela Play-In. Korea har tidigare alltid fått starta i huvudturneringen med sina tre lag men i år är det Kina som klättrat förbi på världsrankingen. Den historiska matchen slutade som förväntat, även om den inte blev lika ensidig som många trott.
Korea som region har alltid varit den enda regionen som haft fördelen att starta i huvudturneringen med alla sina tre kvalificerade lag. Efter en, med koreanska mått mätt, fiaskosäsong i fjol hade de inför årets Worlds för första gången blivit av med den fördelen. Istället är det Kina som nu får starta i huvudturneringen med alla sina tre lag. Dagens öppningsmatch i Play-In spelet blev därför historisk när DWG KIA blev första koreanska lag någonsin att spela i Play-In.

På förhand var det många som trodde på en rejäl överkörning då Damwon är storfavoriter att ta sig vidare till huvudturneringen. Turkiska Royal Youth som stod för motståndet är dock inte på något sätt ett dåligt lag och med två koreaner i laget bör deras chanser att ta sig vidare till huvudturneringen inte underskattas. I matchen var det också just Royal Youth som startade bäst efter tre snabba elimineringar på botlane inom loppet av ett par minuter.

Efter den starten kändes Damwon paralyserade och det såg länge ut som att Royal Youth faktiskt skulle kunna skrälla och ta en oväntad seger. Som tur var för Damwon kunde dock Jang "Nuguri" Ha-gwon sakta men säkert bli starkare och starkare på sin hjälte Vladimir utan att Royal Youth kunde komma åt honom. Även om det var jämnt i elimineringar var det Damwon som hade ledningen i guld, mycket tack vare just Nuguri och hans lugna spelstil.

När matchklockan hade tickat förbi 30 minuter var det nog många som började undra om inte Damwon snart skulle vakna till liv och vinna matchen. Det krävdes dock ett misstag av Royal Youths jungle-spelare Can "Closer" Çelik. Ensam gick han in mot två Damwon-spelare och blev eliminerad. Det ledde till att Damwon i lugn och ro kunde säkra Baron Nashor och utöka sin guldledning till 6 000 guld.

Ungefär vid den tidpunkten nådde även Nuguri sex items på sin Vladimir, vilket medförde att han utan problem kunde eliminera vilken spelare som helst i matchen. I en teamfight där han gjorde det mesta av jobbet kunde Jeong-hyeon "Nuclear" Sin plocka upp en triple kill. Kort därefter avslutade Damwon matchen och tog en viktig seger. För Royal Youth var det ändå en fullt godkänd start på turnerningen då man lyckades rubba storfavoriterna. Ytterligare två matcher spelas i gruppen idag då båda lagen ställs mot Flamengo eSports.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..