×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Förhandstitt av Worlds 2019 — Play-in

1
Onsdagen den 2 oktober startar Play-In för Worlds 2019. 12 lag kommer att spela om fyra platser till gruppspelet. I den här artikeln tar vi en titt på de lag som kvalat in till Play-In genom de olika ligor som spelas världen över.
Knappt ett år har gått sedan Fnatic förlorade finalen i Worlds 2018 mot Invictus Gaming. Nu har det återigen blivit dags för den finaste turneringen av dem alla. Klockan 13:00 imorgon, onsdag, startar den första delen av turneringen, Play-In. Där spelar 12 lag om de fyra sista platserna till huvudturneringens gruppspel. Ett fyra dagar långt dubbel round robin-gruppspel följt av två dagar med utslagsmatcher kommer att avgöra vilka fyra lag som tar plats de sista platserna till årets gruppspel. Här är en titt på de lagen som tagit sig till turneringen via deras respektive ligor.

Europa, Nordamerika, Korea och LMS


Splyce

Det Europeiska tredjeseedade laget gjorde en bra säsong i grundserien men åkte överraskande ut mot Rogue i första rundan av slutspelet. I regionskvalet gick det dock bättre och efter en tuff match mot Astralis, som de vann med 3-2, kunde de enkelt slå FC Schalke 04, något som innebar att de kvalat in till Worlds. Fnatic blev dock alldeles för svåra och Splyce tvingas nu starta i Play-In istället för huvudturneringen. Tillsammans med nordamerikanska Clutch Gaming, koreanska Damwon Gaming och Hong Kong Attitude från LMS är de favoriter till att kvalificera sig för gruppspelet.

I Play-In gruppspelet ställs de mot Isurus Gaming och DetonatioN Focus Me där det sistnämnda laget väntas stå för det tuffaste motståndet. Splyce bör dock inte ha några problem att ta sig vidare till utslagsmatcherna.

Clutch Gaming

Clutch Gaming höll på att skrälla i semifinalen av LCS när de tog mötet mot Team Liquid till fem matcher. Där tog det dock stopp och i matchen om tredje plats tappade de en 2-0 ledning till förlust 2-3. Där och då såg det ut att bli tufft för Clutch Gaming att ta sig till Worlds. Efter en stor uppvisning i regionskvalet, där de först slog FlyQuest och Counter Logic Gaming, kunde de vinna den sista matchen mot TSM med 3-2 i matcher.

I Play-In ställs det amerikanska laget mot Mammoth och Unicorns of Love.CIS. Det är en intressant grupp då Australiensiska lag tidigare har visat sig starka och ryska lag tidigare tagit sig hela vägen till huvudturneringen. Clutch bör dock vara favoriter i gruppen och är även favoriter till att ta sig vidare till huvudturneringen.

DWG KIA

För första gången någonsin hittar vi ett koreanskt lag i Play-In. Detta beror på regionens sämre internationella resultat under föregående år då Kina tog sig förbi och det är nu istället de kinesiska lagen som alla får börja i gruppspelet. Det är dock inget som säger så mycket om de koreanska i år. Damwon slutade trea i LCK där de förlorade semifinalen mot T1, därefter vann de sin enda match i regionskvalet med 3-2 mot DRX vilket tog dem till Worlds. I Play-In är de megafavoriter och om de skulle misslyckas att ta sig till huvudturneringen vore det ett kolossalt fiasko.

I sin grupp har de brasilianska Flamengo eSports med legendaren Felipe "brTT" Gonçalves i laget samt turkiska Royal Youth. Det ska mycket till för att Damwon inte ska vinna sin grupp och det blir nog upp till lagen där bakom att spela om andraplatsen i gruppen.

Hong Kong Attitude

Senaste gången Hong Kong Attitude spelade Play-In i Worlds slutade det med att de blev det enda laget från en stor region att inte ta sig till huvudturneringen. LMS får anses som en av de mest ojämna regionerna sett till deras liga. Deras förstaseedade lag, J Team förlorade till exempel bara en match på hela säsongen och det var i finalen där de besegrade ahq e-Sports Club med 3-1 i matcher. Bakom J Team var det en stenhård kamp mellan HK Attitude och ahq om vilka som skulle ta andraseeden. Tyvärr för HK Attitude klarade de inte av att säkra den då de förlorade med 3-2 i matcher mot ahq i semifinalen.

I sin grupp har HK Attitude blivit lottade mot Lowkey Esports.Vietnam och Mega. För LMS-laget som får anses vara favoriter bör enda hotet komma från Lowkey Esports, Mega kommer från LST som inte håller samma standard som den vietnamesiska ligan och LMS.

Latinamerika, Vietnam, Turkiet och CIS


Isurus Gaming

I år har de båda latinamerikanska ligorna slagits ihop då LAN och LAS tillsammans bildat LLA. Tidigare har lagen från LAS inte haft några lyckade Play-In erfarenheter medan LAN varit desto närmare att ta sig vidare till huvudturneringen. Rimligtvis borde nivån lagen emellan ha blivit jämnare och tittar man på tabellen så verkar det också vara fallet. Isurus Gaming sticker dock ut rejält med 17 vinster och fyra förluster under grundserien. I slutspelet var man också klart bäst och platsen i Play-In har man förtjänat.

I gruppen har man dock fått tufft motstånd då man möter Europeiska Splyce och japanska DetonatioN Focus Me. Även om Isurus enligt Riot Games seedning ska vara ett bättre lag än det japanska är det tveksamt om så är fallet. Splyce ska man inte kunna rå på så det blir mest troligt en match mot Detonation Focus Me om andraplatsen i gruppen.

Lowkey Esports.Vietnam

Efter att ha slutat trea i den vietnamesiska ligan kunde Lowkey överraskande enkelt slå andraplacerade Team Flash i en match som avgjorde vilket lag som fick den andra platsen till Worlds. Laget spelade också 1-1 mot överlägsna vinnarna GAM Esports vilket talar för att de kan prestera även mot lite bättre lag. Den stora frågan är nog på vilken nivå den vietnamesiska ligan befinner sig. Efter att Gigabyte Marines nästan tog sig vidare till slutspel 2017 följdes det upp av en godkänd prestation av Phong Vu Buffalo under 2018 men det var prestationer av Vietnams förstaseedade lag. Deras andraseedade lag har aldrig varit nära att ta sig vidare från Play-In.

I sin grupp har de dock Hong Kong Attitude och Mega som inte är några superlag. Om man kan rå på laget från LMS, HK Attitude, så ligger vägen till huvudturneringen öppen, men det är ett stort om.

Royal Youth

De flesta minns nog det, på engelska, svåruttalade laget 1907 Fenerbahçe som under 2017 tog sig vidare till huvudturneringen. Där blev det sex raka förluster men att man ens tog sig dit var en skräll. Sen dess har det inte riktigt gått lika bra för den turkiska regionen och 2018 tog man sig inte vidare från Play-In. I år är det dock ett riktigt starkt lag man skickar. Royal Youth förlorade endast två matcher under grundserien och då var den turkiska ligan kanske starkare än någonsin. Med två koreanska spelare i laget har man satsat ordentligt och har kanske en liten chans att ta sig vidare till huvudturneringen.

I gruppspelet får de dock tufft motstånd direkt. De möter vad som förmodligen är det bästa laget i Play-In, DWG KIA och hoppet att ta sig vidare till utslagningsmatcherna är nog att man kan slå brasilianska Flamengo eSports.

Unicorns of Love.CIS

Efter mycket om och men är Unicorns of Love äntligen klara för Worlds. Det fick dock ta en omväg via den ryska ligan då de inte fick en plats i LEC när ligan förvandlades till en stängd liga. Under grundserien placerade de sig som delade ettor tillsammans med Gambit Esports. Det blev dock inte Gambit de fick möta i finalen som många trodde, istället blev det lite överraskande Vega Squadron som hade tagit sig dit. Finalen var riktigt jämn men de rosa enhörningarna som blivit stora fan-favoriter lyckades vinna med 3-2 i matcher.

Gruppen de lottats in i ser på förhand öppen ut bakom favoriterna Clutch Gaming. Australiensiska Mammoth är ett lag som Unicorns of Love borde kunna rå på. Utmaningen blir därför mest troligen att ta sig vidare från utslagsmatcherna där det förväntas bli riktigt tufft motstånd.

Japan, Brasilien, OCE och SEA


DetonatioN Focus Me

Den japanska scenen är under utveckling vilket de visade under förra årets Worlds. Där klarade sig Detonation Focus Me vidare till utslagningsmatcherna men lottades mot kinesiska Edward Gaming som blev för svåra. I sommarens upplaga av den japanska ligan vann de grundserien med imponerande 17 vinster och endast fyra förluster. Finalen vann de sedan mot V3 Esports med 3-1 i matcher och det är ett rutinerat lag som Japan skickar till turneringen. Midlanespelaren Kyohei "Ceros" Yoshida har till exempel spelat för Detonation Focus Me sedan 2013.

I gruppspelet blir det förmodligen en uppgörelse mellan det japanska laget och Isurus Gaming. Förstaplatsen bör vara vikt för Splyce som spelar på en högre nivå än de båda "wildcard" lagen.

Flamengo eSports

Tänker man på Brasilien så finns det en spelare som de flesta förknippar med landet. Felipe "brTT" Gonçalves är så nära nationalikon det går att komma som League of Legends-spelare vilket säger en hel del. Nu har han tillsammans med sitt lag ett tufft uppdrag, att ta sig vidare från Play-In. 2017 var Team One väldigt nära att ta sig vidare till huvudturneringen men föll tillslut mot 1907 Fenerbahçe i de avgörande utslagsmatcherna. Flamengo kommer från en bra säsong som avrundades med en finalvinst mot INTZ i den brasilianska ligan.

Sett till de andra lagen i deras grupp fick brTT och hans lagkamrater inte någon hjälp av högre makter i grupplottningen. DWG KIA ska inte tappa en match mot brasilianarna så hoppet står till att Flamengo kan rubba turkiska Royal Youth. Där kan det bli en öppen match och det är möjligt att tie-breakers får avgöra vilket lag som får spela utslagsmatcherna.

Mammoth

Tidigare har det alltid varit Dire Wolves som representerat regionen som kallas för "Oceania". I år är det dock dags för ett nytt lag att kliva fram och det kanske var på tiden med tanke på Dire Wolves prestationer. Mammoth placerade sig som tvåa i grundserien av OPL men i slutspelet klev de fram rejält. Efter att ha vunnit både semifinal och final med 3-0 i matcher stod det klart att de nu får chansen att representera Australien i Worlds. Förväntningarna är dock lågt ställda då, som tidigare nämnts, regionens tidigare representant inte imponerat.

I gruppen ställs de mot Clutch Gaming som får anses vara favoriter och Unicorns of Love.CIS. Det ska mycket till om Mammoth ska klara sig vidare till utslagsmatcherna då både Unicorns och Clutch Gaming i grunden är bättre lag. Större skrällar har dock skett och lag ska väl aldrig räknas bort på förhand.

Mega

Mega kommer från SEA-regionen som endast haft framgång när Vietnam räknats till regionen. Nu när Vietnam är en egen region har de internationella resultaten dalat och det är svårt att se att Mega ska nå någon framgång i årets turnering. Laget har visserligen imponerat i LST, som ligan kallas, men det är ingen imponerande nivå på spelet där. Det thailändska laget är förmodligen det Play-In lag som har minst chanser att ta sig vidare till huvudturneringen och det är snällt sagt.

Gruppen de lottats in i är dock den, på pappret, svagaste gruppen i Play-In. Laget undviker alla de tre stora regionernas lag och får istället Hong Kong Attitude från LMS som knappt kan räknas till de andra stora regionerna. Utöver det har man Vietnams andraseedade lag Lowkey Esports.Vietnam i gruppen, en region som bara haft större framgångar med sina förstaseedade lag. Så chansen finns, men den är extremt liten.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..