×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

League of Legends All-Star event för 2019 avslöjat — detta vet vi

3
Riot Games årliga All-Star turnering i League of Legends är tillbaka och det bjuds på en del överraskningar. Bland annat blir nya spelläget Teamfight Tactics en av grenarna. Turneringen kommer att hållas i Esports Arena, Las Vegas, mellan den 5-7 december. Det här är vad vi hittills vet om turneringen.
All-Star turneringen i League of Legends är ett återkommande inslag i slutet av varje säsong. Där gör stjärnor, fan-favoriter och numera även populära streamers upp i en rad olika spellägen och turneringar. Till årets turnering kommer det nya spelläget Teamfight Tactics att göra debut och frågan är om vi får se Faker spela mot Caps även där? Precis som tidigare kommer också fansen att få rösta på sina två favoritspelare från varje region. Turneringen spelas mellan den 5-7 december i Esports Arena, Las Vegas.

Proffs och streamers som deltar

Vilka proffsspelare som deltar kommer till största del att avgöras genom omröstningar öppna för alla fans. Varje region kommer att få möjligheten att rösta fram sina två favoritspelare som skickas till Las Vegas. Utöver det kommer Riot själva att fylla på med ytterligare sex spelare efter att resultaten från omröstningen blivit klara. Tillslut bjuds även så kallade "League Partners" (streamers och framträdande community-medlemmar) och stora Teamfight Tactics profiler in till den stora festen. Precis som under 2018 års turnering kommer det att bli hela 64 deltagare i turneringen.

Tidigare har omröstningen öppnat i oktober, det återstår att se om så blir fallet i år. Riot själva skriver att omröstningen kommer att vara öppen under en vecka och att ett exakt startdatum kommer att meddelas senare via sociala medier och på lolesports.com.

Spellägen

Under årets turnering kommer det att spelas mindre turneringar och enstaka matcher i sex olika spellägen. Dessa är följande:

  • All-Star 1v1 Turnering
  • Teamfight Tactics Turnering
  • 5v5 Summoner's Rift
  • Uppvisningsmatcher
  • URF (Klassiska blind-pick, inte ARURF)
  • Tandem

Under alla år som tandem-läget varit med har det blivit en stor favorit bland fansen. Matchen spelas med 10 spelare i varje lag där spelarna delas in i par. Varje par låter sedan en spelare sköta tangentbordet medan den andre sköter musen och ja, det är lika svårt som det låter. En annan stor favorit, som nu är tillbaka efter en tids frånvaro, är det klassiska URF-läget. Där får spelarna själva välja vilka hjältar de ska spela i det supersnabba spelläget. Detta till skillnad från förra året då de blev tilldelade en hjälte slumpmässigt i det inte lika populära ARURF.

Nytt för i år blir införandet av Teamfight Tactics som ett spelläge. Det betyder också att det inte verkar bli någon match i spelläget Nexus Blitz. Inte heller den nya välgörenhetsturneringen som spelades 2v2 förra året verkar komma tillbaka i år. Segrarna Yiliang Peter "Doublelift" Peng och Joedat "Voyboy" Esfahani får alltså inte chansen att försvara sin titel där. Någon som däremot garanterat är sugen på att försvara sin titel är Rasmus "Caps" Winther som vann den klassiska 1v1 turneringen. Det återstår såklart att se ifall han får chansen att delta, men att han varken skulle bli framröstad av fansen eller vald av Riot Games förefaller osannolikt.

För de nyfikna avslöjar Riot också att det kommer bli ett arrangemang fullt av överraskningar där tittarna kommer att bjudas på spotlights och förhandstittar av nytt spelinnehåll. De avslutar sin nyhet med att mer information om eventet kommer att följa och vi kommer såklart också att hålla er uppdaterade om detta.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..