×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Falkn säkrade sin första vinst — Kryze nära att bli dubbel MVP

2
Efter mardrömsstarten med tre inledande förluster säkrade Falkn sin första vinst i European Masters. Laget höll också på att skrälla till sig ytterligare en vinst efter storspel av Felix "Kryze" Hellström men föll snöpligt på målsnöret mot spanska Origen.
Första dagen av European Masters play-ins slutade med tre förluster av tre möjliga för Falkn. Inte en start laget hoppats på i ett väldigt tufft matchprogram. Under tisdagens omgång kom så äntligen den första vinsten. Falkn ställdes mot Asus Rog Elite som precis innan hade slagit favoriterna AGO Rogue. De flesta blev därför väldigt överraskande när Falkn tog ledningen i matchen och Mikael "Namex" Axelsson kunde räkna in flera elimineringar med Tristana. Detta efter att Emil "Grisen" Brouwer, som spelade Thresh, stått för många fina hooks.

I teamfights dominerade Felix "Kryze" Hellström och satte gång på gång stopp för Asus Rog Elite. När Falkn med en stor ledning gick för en Baron Nashor kunde dock Asus junglespelare Atila "Colamax" Dudaš stjäla den, ensam mot fem Falkn-spelare. Den som trodde att Falkn då skulle bli tvungna att vänta ut baronbuffen hade fel. De gick istället på offensiven och fångade Asus-spelarna en efter en och kunde också avsluta matchen efter det. För sina fina prestationer belönades Kryze med utmärkelsen matchens MVP.

I Falkns andra match för kvällen stod spanska Origen BCN för motståndet. En match som på förhand spåddes bli tuff för svenskarna. Falkn ville dock annorlunda och överraskade nog de flesta en gång till när de länge hade en guldledning i matchen. Kryze som spelade Aatrox för andra matchen i rad prisades gång på gång av kommentatorerna för sitt spel. När det mesta talade för att Falkn skulle skrälla igen och ta hem vinsten gick allt fel. Efter att de tagit baron nashor men tappat Theodor "Skeden" Nagelkerke i processen blev de tvungna att backa hem för att försvara sin bas. Origen såg sin chans och gick till full attack och efter att Rok "Darkness" Tekavec blivit träffad av en perfekt hook från Adrián "Homi" Moldes blev det ett snabbt slut på matchen till Origens fördel.

Kryze fick efter matchen mycket beröm från både kommentatorer och experter och hade säkerligen kunnat ta hem ytterligare en MVP-utmärkelse om Falkn vunnit matchen. Vägen till gruppspelet blir nu svår för Falkn som inte har allt i egna händer. Chansen finns dock fortfarande men då måste svenskarna slå Rogue i morgondagens match samtidigt som Asus Rog Elite och Rogue förlorar resten av sina matcher. För play-ins fjärde svensk Petter "Hjarnan" Freyschuss blev tisdagen en succé då BT Excel vann båda sina matcher och Hjarnan blev utnämnd till MVP i en av dem efter att ha fått spela sin signaturhjälte Heimerdinger.Artikelbild: DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..