×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Rekkles och Hjarnan till semifinal i Worlds — alla koreanska lag ute

1
Både G2 Esports och Fnatic är klara för semifinal i Worlds, det innebär att det blir dubbelt svenskt i Gwangju. Det är även första gången sedan season 1 som ett koreanskt lag inte kommer spela final.
Petter "Hjarnan" Freyschuss och hans G2 Esports ställdes i kvartsfinalen mot turneringsfavoriterna, Royal Never Give Up, som alstrar spelaren som oftast kallas för världens bästa, Jian "Uzi" Zi-Hao. Matchen började så som de flesta förväntade sig med en 1-0 till kineserna i en relativt enkel första karta. Européerna vaknade dock till i andra kartan och lyckades jämna ut matchen. De båda lagen tog sen en karta var och allt skulle avgöras under en sista avgörande karta. RNG som under året har varit kända för sina team fights såg inte ut att respektera G2 och deras användning av "fog of war". De kunde gång på gång överaska det kinesiska laget och avslutade sista kartan efter 38 minuter. Det europeiska laget kommer nu ställas mot ett ännu ett kinesiskt lag i form av Invictus Gaming som slog ut KT Rolster i sin kvartsfinal.

På den andra sidan av slutspelsträdet så fick vi se den andra svensken i turneringen, Martin "Rekkles" Larsson och hans Fnatic, krossa kinesiska Edward Gaming. I den första kartan av matchen såg det dock ut att bli en annan historia. EDG lyckades avsluta matchen efter endast 27 minuter. Rekkles och company tog sig efter det i kragen och tog ett starkt kommando över matchen. Den andra kartan av matchen slutade ännu snabbare än den första men gick denna gången i Européernas favör. Efter 26 minuter stod det 1-1. Fnatic fortsatte sedan på samma spår och tog efter det två raka kartor och säkrade sin plats i semifinalen efter 3-1-resultat. De kommer nu ställas mot amerikanska laget Cloud9 som i sin kvartsfinal lyckades ta ut koreanska Afreeca Freecs.

Detta innebär att vi kan få se en heleuropeisk final för första gången sedan första säsongen av Worlds 2011. Om detta blir fallet får vi också se en svensk AD-Carry-kamp på bot-lanen mellan Hjärnan och Rekkles. Semifinalerna spelas nästa helg där G2 är först ut.


Artikelbild: Riot games, Inven Global

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..