×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

LCS

Riot ändrar om formatet för EU LCS för 2017

1
Ut med BO2 och in i stället med bäst av tre-matcher, det är en av de förändringar som Riot presenterat inför den kommande, europeiska LCS-säsongen.
Riot väljer alltså att gå ifrån bäst av två-matcherna och satsar istället på ett bäst av tre-format ända fram till slutspelet. Detta för att alla matcher ska ha en vinnare. I och med det nya gruppsystemet ändras det om till att de deltagande lagen möter alla övriga lag i sin egen grupp två gånger under veckorna 1-3 och 8-10. Däremellan, under vecka 4-7, möter deltagarna lag från den andra gruppen.Gruppsystemet

Lagen delas upp i två grupper (A och B). De lag med högst championsips points under 2016 tilldelas seed ett och två (G2 och H2K). Dessa två lag turas sedan om att välja varsitt lag till motsatt grupp (Lag A1 väljer lag B2, samtidigt som lag B1 väljer lag A2). Sedan är det dags för de nyss valda lagen (A2 och B2) att göra detsamma. Så fortsätter det tills grupperna är fulltaliga.

Slutspel

Slutspelet kommer att spelas med samma format som tidigare, det vill säga bäst av fem-matcher och ett enkelt slutspelsträd. De lagen som tar sig till slutspel är de som placerar sig topp tre i respektive grupp. Gruppvinnarna går direkt till semifinal medan de övriga fyra lagen får börja slutspelet i kvartsfinalerna.Promotion tournament

Vidare ändrar Riot även hur lag tar sig till, och åker ur, LCS. Numera kommer det enbart vara två lag som har möjligheten att ta sig upp till LCS. De två lag som hamnar sist i respektive grupp åker ner till Promotion tournament. Där möter de sedan de två lagen som har presterat bäst i Challenger Series. Det lag med högst seed väljer vilken motståndare de vill möta. Formatet här är att alla matcherna spelas i bäst av fem och det är double elimination som gäller.Sändningsschemat

Med ändringarna i matchsystemet ändras även sändningsschemat. Hädan efter kommer LCS att sändas torsdag, fredag, lördag samt några söndagar. Anledningen till att det inte blir sändningar varje söndag stavas tysk arbetsrätt. Under söndagssändningarna kommer det att visas matcher från både Challenger Series och LCS.

Övriga ändringar

Prispotten dubbleras till 200 000 euro, motsvarande knappt två miljoner kronor, per split. Enligt Riot är detta för att erkänna den tillväxt som EU LCS har haft. Arrangören ställer även krav på sådant som minimilön och kontrakt när det kommer till huvudtränare, med flera.

En ändring som kommer träda i kraft först till sommarens split är att LCS lag inte får ha ett systerlag som spelar i Challenger Series. Mer info om hur det kommer att fungera kommer att komma någon gång i januari. Redan nu kan vi dock konstatera att detta hindrar LCS-lagen från att ha farmarlag i Challenger Series.

Nu är det bara att passa på att njuta av de högtider som ligger runt hörnet innan LCS-tåget drar igång igen den 19 januari. Fortsätt att hänga med här på Fragbite för det senaste från League of Legends och LCS.Bildkälla: Riot Games
igår 09:16
Hur väl känner du igen CS:GO-spelarna? Testa dina färdigheter i Fragbites nya skäggquiz i samarbete med Philips OneBlade. Priser från Philips Grooming står på spel mellan de som är bäst på att peka ut vilket skägg som hör hemma på vilken spelare.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..