×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Klaj: Jag är en support som vill vara in your face om man kan säga så

3
Fragbite har fått äran att ta ett snack med ingen mindre än den nya Fnatic-supporten Johan "Klaj" Olsson för att ta del av hans tankar om sin roll i laget.
Fnatic har som bekant gått igenom en hel del förändringar inför årets LCS. Man bytte bland annat support då lagets före detta veteran, Bora "YellOwStaR" Kim, lämnade för att gå till nordamerikanska Team SoloMid och som sedan ersattes av Lewis "Noxiak" Felix. Nyligen gjorde man ytterligare ett byte på supportfronten och in kom ingen mindre än svenska Johan "Klaj" Olsson.

Vi fick chansen att ta ett snack med honom och hans tankar om sin roll i laget.

Johan “Klaj” Olsson - rookie och numera Fnatics nya support, vi startar enkelt; berätta lite om dig själv och din League of Legends-erfarenhet?


Klaj eller Klajbajk är mitt nick och jag är 20 år från Örebro, Började lira league i slutet av season 1 och har inte så många meriter innan dess förutom Nordic Open, SM å lite andra svenska turneringar samt att jag har lirat för Meet Your Makers Turkey. Kommer senast nu från NaVi där jag aldrig signa på grund av intressen från andra organisationer.


Det ryktades tidigare i veckan att Noxiak skulle ersättas av dig vilket nu har bekräftats. Hur och när upptäckte Fnatic dig och tog kontakt med dig?


Yes det stämmer, Rekkles och jag har väl vetat om varandra och stött på varandra i soloq sen season 3 så han har alltid vetat vem jag varit. Men jag har aldrig varit något val förens nu på senare tid. I stort sett så tyckte de inte att Noxiak bonda med de andra och att de stoppade gruppen från att utvecklas vilket gjorde att de kontaktade mig och frågade om jag ville trya för dem. Så nu sitter jag här i Berlin och spelar för Fnatic.


Varför tror du att de valde just dig?

Jag tror de valde mig för de ser att jag är motiverad och vill utvecklas så mycket som möjligt samtidigt som jag har en bra grund att bygga vidare på.


Du har ju ingen riktig erfarenhet av LCS, hur känner du inför att sitta på scen och spela framför några av världens mest hängivna fans? Är det någon form av press eller liknande?


Självklart är de en press, men varken spelarna eller managerna förväntar sig något av mig till en början utan de tar in mig för att utvecklas på långsikt för att vara en top contender for worlds.

Johan "Klaj" OlssonNi har ju hunnit scrimma litegrann, hur är det att spela med Rekkles? Vad är er största styrka tillsammans?


Självklart är det stort att spela med en av världens bästa ad spelare men vi vet att vår synergy inte byggs upp på några dagar vilket gör att vi gör vårt yttersta för att jobba med den. Svårt och säga vår största styrka då vi inte har lirat så länge tillsammans men skulle säga att vi litar på varandra och vad den andra gör och om vi gör ett call går vi helhjärtat in för det.


Om du skulle jämföra dig själv med de andra support-spelarna i LCS just nu, hur bra är du jämför med de andra?

Alltid svårt att döma sig själv mot de andra men skulle inte värdesätta mig så högt just nu i jämförelse med de andra.


Vad skulle du säga är dina största styrkor respektive svagheter som spelare?


Min knowledge är rätt så bra så det skulle väl vara en av mina styrkor men jag är lite för emotional just nu.


Vad för typ av support skulle du säga att du är när det kommer till spelstil och val av champions?


Jag är en support som vill vara in your face om man kan säga så, gillar inte peeling support för jag känner mig värdelös på dem, vill vara en playmaker.


Sist men inte minst. Vad har du för råd till de som verkligen vill satsa och nå dit du är idag?


Spela mycket, se över dina misstag men glöm inte att ha kul!
Bild: Youtube/FnaticTV

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..