×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ESL

Gambit Gaming vinner IEM Cologne

0
Det börjar allt mer bli tradition att Gambit Gaming vinner IEM-events, och även denna gång var det inget undantag då de vann kalla kriget mot CLG med 3-1!
Gambit vann precis sin femte IEM-turnering på två år efter att de nötte ned nordamerikanska Counter Logic Gaming med 3-1 i kartor.

Match 1

Den första matchen spann snabbt ur kontroll för nordamerikanerna. Det totala självförtroendet Gambits spelare Kristoffer "P1noy" Pedersen och Danil "Diamondprox" Reshetnikov visade på två av sina favorithjätar, i denna patch, i form av Graves och Sejuani skapade en extrem mängd aggression CLG helt enkelt inte kunde stoppa. Stjärnan kom dock definitivt i form av den förstnämnde P1noy, som totalt utklassade sin motpart Yiliang "Doublelift" Peng under laning-fasen.En allt för vanlig syn för CLG under matchen.
Match 2

Den andra matchen såg Gambit snabbt ta iväg Darshan "ZionSpartan" Updahayas signaturhjälte Jax och säkrade även Diamondprox sin ökända Lee Sin. First blood togs även av Gambits Sebastian "niQ" Robak som fick en solo-kill på Austin "Link" Shin. Gambit fortsatte plocka små vinster i form av att forcera Doublelift ur sin lane och fortsatt aggression från dem på alla fronter.

CLG tog dock tillbaka kontrollen efter cirka en kvart, där de lyckades ta ett torn samt varsin kill på både Diamondprox och Cabochard i utbyte för Zaqari "Aphromoo" Black. Nordamerikanerna kunde dock inte kapitalisera så pass mycket de ville på situationen då det stal draken från CLG. Detta var dock tillräckligt för att CLG skulle jämna ut matchen ur ett guld-perspektiv.

CLG fortsatte trenden, men en massiv teamfight nedanför midlanen ledde till en ace för Gambit efter det att Link dog till följd av en vågad initiation från honom. Konsekvensen av blodbadet blev en snabb drake för det europeiska laget som då ledde till att guldet gick i deras favör. Det såg ut som att Gambit skulle diktera matchen gång följandes detta, men CLG finner vid 30:e minuten en otrolig 4v5 vändning vid baronen som leder till en ace för det nordamerikanska laget.Doublelift-faktorn


Det europeiska laget anpassar sig dock genom att leka en katt och råtta-lek med CLG, och lyckas under en minut slösa bort ett flertal summoner spells, lägga beslag på ett torn och sedan ta draken. CLG svarar dock med att ta baron rätt under näsan på Gambit. Matchen fortsätter gå fram och tillbaka när det kommer till momentum då flera fighter går båda lags vägar med konstanta utbyten, och CLGs Doublelift finner definitivt sig själv i sitt esse i denna match då hans Vayne når löjliga proportioner och alltid mörbultrar sina motståndare och ger dem ännu en baron.

Kartan tar dock slut på ett extremt abrupt sett då en base-trade situation etablerar sig från Gambit, CLG försöker ge gensvar men européerna förstör enkelt deras nexus och vinner den andra matchen i serien i ett anti-klimax.Match 3

Den tredje kartan blev ytterligare en extremt jämn affär som såg båda lagen putta varandra till sitt yttersta och var ytterligare en duell av AD carrys då både Doublelift och P1noy presterade extremt väl för båda sina lag genom sitt yttersta. Matchen pågick extremt länge och slutade med ännu ett base race-försök som Gambit denna gång förlorade på och CLG plockade upp sin första kartan i serien.Match 4

Den fjärde matchen börjar med lika mycket aggression som vi har kommit att bli vana vid under seriens gång. CLG drar first blood men Gambit kviterar snabbt och bara 15 minuter in är guldet så gott som heljämnt och det står redan 4-3 i kills till Gambit.

Stommen för aggressionen till att börja med var främst till förtjänst av CLG inhopparen Thinkcard, men ju senare matchen gick fann deras europeiska motståndare honom ett flertal gånger och fick enkla kills på honom, i synnerhet niQ lyckades lägga vantarna på honom flest gånger och gjorde honom extremt farmad tidigt in i matchen.

Någonting som Gambit även gjorde otroligt bra under seriens gång var att säkra drakar, någonting som CLG knappt slogs för under hela seriens gång och som konstant gjorde deras väg till seger en allt svårare affär och som konstant fick dem att jobba mot klockan då Gambit konstant blev starkare.

Fastän CLG vilade på att Doublelift skulle komma in i sitt patenterade carry-läge med Caitlyn, men Gambit lyckades alltid, till skillnad från förra matchen, finna sätt att komma nära honom och hantera honom innan han blir ett riktigt hot. Detta även fastän de kunde gå jämnt i teamfights så utökades deras guld-ledning knappt då Gambit konstant fann chanser att ta draken och kunde farma mer effektivt.

Det som dock blev vändningen var en lyckad kamp vid draken där CLG lyckades döda fyra Gambit-medlemmar och lägga händerna på det värdefulla målet för sig själva. Matchen började helt plötsligt linkna den föregående och Gambit visste att de behövde agera snabbt, och genom en pickoff gick de helt enkelt för fiendens nexus ännu en gång och lyckades, bortom förmodan, ta ned den och vinna sin femte IEM titel!Gambit efter vinsten
Slutplaceringar

1.Europa Gambit Gaming12 500 dollar(cirka 96 000 kronor)
2.USA CLG6500 dollar(cirka 50 000 kronor)
3-4.Polen ROCCAT3500 dollar(cirka 27 000 kronor)
3-4.USA Dignitas3500 dollar(cirka 27 000 kronor)

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..