×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Förhandstitt

Förhandstitt av European Masters 2019 Summer — Play-in

2
Ikväll, 9 september, startar Play-ins för European Masters Summer. Sju lag kommer att spela om tre platser till gruppspelet. I den här artikeln tar vi en titt på de sju lag som kvalat sig in till European Masters genom de olika regionala ligorna som spelats i Europa.
Efter ytterligare en sommarsäsong av Europas alla regionala ligor har det blivit dags för European Masters Summer. Ikväll, 9 september, startar den första delen av turneringen, Play-ins. Där spelar sju lag om de tre sista platserna till turneringens gruppspel. Ett tre dagar långt round robin-gruppspel följt av en dag med utslagsmatcher kommer att avgöra vilka tre lag som tar plats i European Masters gruppspel. Här är en titt på de lagen som tagit sig till turneringen via deras regionala ligor.

Nordic Championship


Falkn

Hela två svenska lag lyckades ta sig till European Masters den här säsongen. Falkn får starta i play-ins och frågan är hur stor chansen att de tar sig vidare egentligen är. De imponerade stort under Nordic Championship och deras enda förluster kom mot Godsent (tidigare The Final Tribe) både i gruppspelet och finalen. Falkns styrkor är deras individuella spelare och deras förmåga att spela bra i stora teamfights. Av det här fick vi inte se speciellt mycket i finalen då The Final Tribe ofta kunde manövrera ut dem. Ska Falkn ta sig vidare behöver både Felix "Kryze" Hellström och Rok "Darkness" Tekavec leverera på toppnivå rakt igenom.

Både Kryze och Darkness presterade väldigt bra i Nordic Championship men motståndet i den nordiska ligan är inte känt för att vara på högsta nivå. I första omgången får de också riktigt tufft motstånd i BT Excel, samma kväll möter de både Vitality.Bee och Berlin International Gaming. Två akademilag och ett riktigt bra tyskt lag direkt alltså och ska Falkn ha någon chans att gå vidare behöver de visa att de kan mäta sig med lag på den här nivån från start.

Esports Balkan League och Ultraliga


Asus Rog Elite

Lagen från balkan har alltid varit lite av en bubblare. 2018 överraskade Kliktech och tog sig hela vägen från play-ins till kvartsfinal. Asus Rog Elite har en sak gemensamt med Kliktech och det är toplanespelaren Bruno "Darkrai" Ivančić. Likheterna slutar dock där och jämfört med vinnarna av EBL, Crvena zvezda så spelar man på en lägre nivå. Tillsammans med Falkn det lag som förväntas missa utslagsmatcherna. I första omgången ställs de mot Origen BCN vilket blir en riktig värdemätare.


AGO Rogue

Förra säsongens mest upphypeade lag med svenske coachen Marcus "Blumigan" Blom i spetsen är tillbaka. Den här säsongen är det dock en svagare variant och utan Blumigan som coach. Laget från förra European Masters blev som bekant uppflyttat till LEC där de tog sig till slutspel under sommaren. Frågan är om den här versionen av AGO Rogue är lika bra som den förra och kan prestera bättre i European Masters.

De förlorade Ultraliga-finalen knappt mot Devils.one och är garanterat revanschsugna. Både Marcin "Selfie" Wolski och Martin "HeaQ" Kordmaa har erfarenhet från spel i LEC/LCS vilket kan bli värdefullt. I den första omgången ställs de mot Origen BCN och Vitality.Bee. Det blir intressant att följa vilket av LEC-lagens akademilag som egentligen är bäst.

Premier Tour och LVP Superliga Orange


Berlin International Gaming

Berlin International Gamings väg till European var tuff. De förlorade sin inledande slutspelsmatch i Premier Tour mot Ad Hoc Gaming. Som tur var, för dem, så spelas Premier Tour med ett loser bracket system. I semifinalen ställdes de så åter igen mot Ad Hoc och den här gången kunde de också vinna. Finalen mot Mousesports var jämn och de förlorade den tillslut efter fem matcher. I laget finns bland annat finske toplanespelaren Matti "WhiteKnight" Sormunen som spelat för både Paris Saint-Germain och Unicorns of Love.

I första matchen ställs de mot Falkn och här förväntas ingenting annat än seger. Senare under kvällen går de upp mot BT Excel som blir den riktiga värdemätaren för tyskarna.

Origen BCN

Med Baltat "AoD" Alin-Ciprian som coach har Origen BCN presterat riktigt bra i den tuffa spanska ligan. Som ett av hela tre akademilag tog de sig hela vägen till finalen där de tillslut föll mot Vodafone Giants med 3-2. Det här är ett lag som inte är rädda för att prova oväntade saker när det gäller, eller vad sägs om Shaco-support i den femte och avgörande matchen mot Giants? En spelare att följa är dansken Mathias "Szygenda" Jensen som tidigare har representerat norska Nordavind.

I första omgången ställs de mot Asus Rog Elite och avslutar kvällen med att möta AGO Rogue. En bra start här och det ska mycket till för att vi inte ska få se Origen även i gruppspelet.

UK League Championship och LFL


BT Excel

I ett king of the hill-slutspel där det mesta handlade om att Phelan Gaming hade möjligheten att gå hela vägen från botten till finalen agerade BT Excel dörrvakt. I rundan innan finalen satte de stopp för Phelan Gamings mirakelsvit och kvalificerade sig till en final mot Fnatic Rising. I finalen blev det tydligt att Fnatic Rising fortfarande är det bättre laget då de vann med 3-1. Tittar man på deras laguppställning är det dock nästan obegripligt att de inte presterar bättre. Hela tre spelare med mycket erfarenhet från LEC/LCS återfinns i laget, Petter "Hjarnan" Freyschuss, Raymond "KaSing" Tsang och Fabian "EXILE" Schubert. Frågan är om de kan bära Excel hela vägen till gruppspelet. Laget har egentligen potential att gå långt, men har inte sett riktigt så bra ut som pappret säger att de borde vara.

I första matchen ställs de mot Falkn i vad som borde vara lättast möjliga start. Därefter följer en match mot tyska Berlin International Gaming och det är svårt att se något annat än 2-0 för Excel efter dag ett.

Vitality.Bee

Förra säsongens vinnare Misfits Premier lyckades inte ta sig till European Masters den här gången. De lyckades faktiskt inte ens att ta sig hela vägen fram till Vitality i den franska ligans king of the hill-slutspel. Där fick Vitality istället möta Team MCES som enkelt avfärdades med 3-0. I finalen mot LDLC blev det dock tvärstopp och förlust 0-3. Hur Vitalitys akademilag egentligen står sig mot internationellt motstånd är svårt att gissa, därför blir inledningsmatchen mot Falkn intressant.

Tittar man på enskilda spelare så sticker Augustas "Toaster" Ruplys ut. Det har flera gånger pratats om att han har en framtid i LEC men han har fortfarande inte riktigt lyckats nå dit. En bra prestation i sommarens European Masters skulle definitivt stärka hans chanser så bli inte förvånad om han kör över sitt motstånd.Artikelbild: Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..