×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Intervju

Experten inför Nordic Championship: "Svenska lagen ser riktigt starka ut"

1
Under tisdagskvällen har det blivit dags för Nordic Championship att dra igång. Svenskarnas chanser? Riktigt goda, enligt expertkommentatorn Henning Eklund.
— Jag skulle bli överraskad om det inte skulle vara ett svenskt lag i finalen.
Den nordiska regionen har hamnat lite i skymundan de senaste åren när det gäller Riot Games esportsatsning i Europa. Detta trots att norden som region är i topp när det gäller att producera talang. 15 stycken av EU LCS startspelare kommer från norden och i den nordamerikanska ligan, NA LCS, spelar i dagsläget fyra danskar. Henning Eklund menar att Norden har en ypperlig chans att visa vad de går för nu när de fått mer uppmärksamhet av Riot Games.

— Jag har höga förväntningar på den nordiska ligan i och med att det är något vi velat ha väldigt länge. Folk har länge tjatat på Riot och till slut fick vi turneringen Ragnarök som var ett bra tillskott, men som inte gick hela vägen och aldrig blev någon liga. Man kan hoppas att Nordic Championship är det första steget till en riktig liga, fortsätter Henning.

Sveriges chanser

De två svenska lagen, Atlantis och Packa Pappas Kappsäck, består av starka individuella spelare som är högt rankade i SoloQ. Enligt Henning är de svenska lagen lite favoriter att spela finalen i Stockholm den 1 april.

— Båda svenska lagen ser riktigt starka ut. Gott hopp för sverige. Jag skulle bli överraskad om det inte skulle vara minst ett svenskt lag i finalen. Sen tycker jag även att de norska lagen ser starka ut. Skulle jag göra någon sorts powerranking blir det Sverige och Norge i topp.

“Vilda västern” när turneringen spelas på nya patch

Den nya patchen (8.4) innehöll stora uppdateringar som påverkade champions, runor och items. Att anpassa sig till så stora uppdateringar är alltid en utmaning för ett League of Legends-lag. Den som snabbast kan förstå metan och lista ut vad som är starkast under en patch har ett stort övertag inför matcherna.

— Det är ett väldigt spännande skede i spelet. Vi har sett en vecka av LCS när de spelat på den nya patchen och det kommer bli lite vilda västern i den nordiska ligan också och det tycker jag faktiskt ska bli roligt - när man inte vet att det är samma tre midlaners som alltid kommer bli prioriterade.

Finns det några nya championpicks som kan dyka upp under Nordic Championship?
— Jag tror att vi kommer få se predatorjunglarna mycket. Hittills har de knappt spelats men nu har vi champions som Skarner, Olaf, Volibear - och även Hecarim med potential.

De första två omgångarna av Nordic Championship spelas på tisdag med start klockan 19. Först ut att sändas är mötet mellan svenska Atlantis och det norska laget Fact Revolution. Matchen den kan du följa genom turneringens officiella stream.
Om skribenten
Oscar Sjölinder har ett stort intresse för League of Legends och skriver, förutom här på Fragbite, om spelet på den egna sajten lol.eyebeep.se.

Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..