×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionMöss

Recension: Corsair Ironclaw RGB Wireless

1
Fragbites recensent Carolina "quiethell" Mårtensson fick chansen att testa Corsairs Ironclaw RGB Wireless-mus och den har snabbt blivit en favorit både för spelsessionerna och videoredigering. Här är allt du behöver veta om den trådlösa musen.
Corsair Ironclaw RGB Wireless är en väldigt bastant och tung mus som, trots sin storlek, känns bra i handen. Musen känns väldigt genomtänkt och den är lite högre än den normala musen vilket passar mig som gärna vilar hadflatan mot musryggen mellan dragen.

Bäst med slipstream

Ironclaw är en trådlös mus som utan tvekan fungerar bäst via slipstream-kontakt med datorn, men den går att koppla både via bluetooth och via laddningssladden. Jag upplever dock att den blir aningen instabil när den är kopplad via bluetooth och sladden som medföljer är aningen stel vilket gör att det tar bort en del av känslan och precisionen i min mening. Därför rekommenderar jag att inte använda sladden under spelsessionen utan ladda den när man inte spelar för att ha den trådlös och fri under kritiska lägen.


Konfigurera och programmera med ICEU

Via Corsairs egna programvara, ICUE, kan man ställa in macro och så vidare på de tio programmerbara knapparna. I programvaran kan man även styra LED-belysningen som konfigureras i tre separata delar. Man kan även ha upp till tre förinställda DPI-profiler där den valda profilen indikeras via belysning på musens sida, lampor som man kan färgkorrigera via ICUE.

Jag rekommendera inte att försöka öppna upp musen för att ta en titt på insidan då det tvingar en till att ta av gummiplattorna på undersidan, något som är svårt att placera rätt när man åter sätter samman musen. Detta kan försvåra en eventuell felsökning för den som är rädd att något åkt innanför musens skal.


Slutsats

Musen är väldigt följsam och bekväm både via slö-surfande, när man klipper videos och så klart under spelsessionerna. Men detta gäller endast via slipstream-koppling och noterbart inte via bluetooth eller sladd. För den som är van vid en lägre mus kan Ironclaw verka aningen skrämmande vid första anblick. Jag skulle dock säga att det är en bra mus att börja med om man vill testa lite mer bastanta möss, då den är lätt att vänja sig vid jämfört med andra i liknande storlek. Bluetooth- och sladdkopplingen drar ner betyget på en annars väldigt stabil, bekväm och vacker trådlös mus.

Betyg

7 / 10

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..