×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionHörlurar

Recension: HyperX Cloud Mix

4
Den svenska marknaden har fått ett nytt headset, Cloud Mix från HyperX. Fragbite fick chansen att testa hörlurarna i samband med Sverige-släppet, är det verkligen värt över 2 000 kronor?
I oktober 2018 släppte HyperX sitt nya headset kallat Cloud Mix. Ett par hörlurar som utlovade toppkvalité samtidigt som företaget testade något nytt; de la till möjligheten att göra headsetet trådlöst med Bluetooth-uppkoppling.

Men är Cloud Mix vad det lovar och lever det upp till dess maffiga prislapp? Fragbite har testat hörlurarna i samband med dess släpp på den svenska marknaden.

Information

Enheter: PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mobil
Ljudbild: Stereo
Frekvensrespons: 10 Hz - 40,000 Hz
Mikrofon: Löstagbar
Trådlös: Ja

Design
Till skillnad från många andra spelheadsets innefattar Cloud Mix inte några RGB-lampor. En helsvart stilren design med HyperX-logotypen uppe på huvudbandet samt en silverfärgad logotyp på varje hörlur. Mikrofonen har inte bara en formbar arm, utan är även lätt att ta på och av headsetet vid behov.

Spelbarhet
Precis som tidigare Cloud-headsets är Cloud Mix otroligt bekväma. Jag behövde inte ta några pauser för att "fria" öronen från trycket kring dem, då hörlurarna sitter helt perfekt runt hela huvudet. Det bör även nämnas att huvudbandet lätt kan justeras för att passa alla storlekar.

Mikrofonen är oerhört bra, den plockar upp ljud som den ska samtidigt som den stänger ute eventuellt brus med dess brusreducerande muff. Vad som inte stänger ute omvärlden fullt lika bra är hörlurarna i sig. De dämpar ljud utifrån men stänger inte helt ute det vilket innebär att ljudisoleringen inte är den bästa, något jag personligen hoppades skulle vara bättre med tanke på prislappen.

Ljud
När jag tog hörlurarna genom ett ljudtest märkte jag att hörlurarna inte nådde hela vägen. Vid de högre samt de lägre frekvenserna började ljudet bli brusigt, trots att de ska klara mellan 10 - 40 000 Hz. Redan vid 30 Hz började ljudet flacka liksom när det gick till 20 000 Hz. Jag har även märkt att ljudet ibland faller bort i trådlöst läge, det är dock knappt märkbart bortfall men kan göra att man missar viktiga ljud som kommer snabbt förbi vid användning under spelsessionen. Detta är inte lika kritiskt när man använder dem för filmtittande vilket är ett område hörlurarna är perfekta för. Vad jag också märkte vid användning är att jag var tvungen att höja rejält på datorn samt ha ljudet på högsta i sladd-kontrollen för att få ett bra ljud i exempelvis Discord.

Jag passade även på att testa hörlurarna i en 3D-miljö. Testet går ut på att jag lyssnar på en person som pratar samtidigt som hens ljud hoppar mellan lurarna samt att hen ”vandrar” runt mitt huvud. Man hörde vilken sida personen befann sig på runt mig, men ju längre bort personen gick, ju svårare blev det att höra och mer brus tillfördes.

Bluetooth
Sladd in i datorn är inte ett måste, det fungerar utmärkt att koppla samman den med headsetet via Bluetooth. När headsetet går på Bluetooth-delning har det en batteritid på upp till 20 timmar, vilket är ungefär tio timmar färre än Cloud Flight men ack så bra. Knapparna för att dirigera de trådlösa alternativen är diskret placerade på baksidan av lurarna. Att hörlurarna varken har ljussättning eller en massa synliga knappar är perfekt för den som önskar använda headsetet till mobilen när man är på språng, både med eller utan sladd.


Hållbarhet
Som vanligt fick hörlurarna följa med mig på ett antal kortare resor under testperioden, där bland en längre tågresa till södra Sverige. Det höll under samtliga resor, även mellan kontoret och min lägenhet i Stockholm, och tog inte heller upp speciellt mycket plats i väskan vilket alltid är ett plus. När jag granskar headsetet finns det inga synliga repor, men dess matta yta har fått ett antal avtorkbara fläckar vilket är mycket vanligt för hörlurar vars chassi har en matt finish.

Jämförelse
Jag vill direkt jämföra Cloud Mix med tidigare Cloud-headsets från HyperX. Eftersom det är nytt hoppades jag att företaget skulle göra större förändringar, men det enda som verkligen är förändrat är att de lagt till möjligheten att koppla samman dem med andra enheter via Bluetooth. Vad HyperX verkligen lyckats med är att förbättra mikrofonen, jag skulle vilja argumentera för att den är deras bästa mikrofon hittills.

Ett headset jag ofta går tillbaka till är Plantronics RIG 800hs, ett headset som kostar ungefär 250 kronor mindre än Cloud Mix, detta är ett headset jag ofta brukar jämföra hörlurar med just för att jag alltid återvänder till det. Ljudet i Mix är mycket bättre än i RIG 800hs och mikrofonen lika så. Även om jag gillar omuffade mikrofoner samt Plantronics bärbarhet är Cloud Mix en vinnare i jämförelsen. Att Cloud Mix är lätt och litet gör det minst lika bärbart som Plantronics hörlurar.

Ser vi sedan på en jämförelse med Xtrfy H1 måste jag säga att Cloud Mix förlorar kampen. Det saknar helt enkelt ljudisoleringen som H1 har liksom att H1 inte brusar vid lägre eller högre frekvenser. På mikrofon-nivå vinner dock HyperX då den är svår att slå i både kvalité och utformning.

Vill man ha ett helt okej ljud men en riktigt bra mikrofon så är Cloud Mix ett bra köp. Vill man däremot lägga mer fokus på ljud-portionen av hörlurarna skulle jag rekommendera Xtrfy H1 över HyperX nya familjemedlem.

Pris och butik
Hörlurarna är snygga, bekväma och perfekta för den som är mer "casual" när det kommer till spel. Ett bra headset, men enligt mig inte prisvärt. För att förtydliga så finns HyperX Cloud Mix hos ett fåtal återförsäljare med ett lägstapris på 2 049 kronor, ett pris som nog främst går på varumärket samt Bluetooth-funktionen. Se Prisjakt för butiker och pris.

Betyg och motivering
HyperX Cloud Mix är som sagt otroligt bekväma, lätthanterliga och stilrena — precis vad jag gillar, men priset gör att jag ifrågasätter om jag personligen skulle lagt så pass mycket pengar på ett headset av denna kvalité. HyperX har inte lyckats övertala mig, vilket är synd då jag verkligen ville älska varje liten detalj.

Slutbetyget landar på en stark sjua. Orsaken? Prislappen drar ner betydet liksom att headsetet inte är tillräckligt ljudisolerat jämfört med andra headset i samma prisklass, men Bluetooth-funktionen är lätt att falla för och något jag kan se mig sakna i andra headsets.

Betyg

7 / 10

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..