×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionMusmattor

Recension: Hippopad från Proud Hippo

2
Det har blivit dags att recensera musmattan Hippopad från det danska företaget Proud Hippo. Läs Carolina "quiethell" Mårtenssons tankar kring mattan och det slutgiltiga betydet, kanske detta är mattan för dig?
För ett tag sedan gjorde jag en unboxing-video där jag öppnade ett paket från Proud Hippo innehållande bland annat en musmatta. Nu har det äntligen blivit dags att recensera Hippopad från det danska företaget.

Design
Mitt första intryck av Hippopad var att den var oerhört lik Steelseries QCK Heavy-serie, detta riktat mot dess tjocklek och känslan. Storleken är snäppet större än Steelseries dock. Med en yta på 470x400 millimeter har musen gott om plats på mattan, vilket är extra bra för den som spelar spel så som Counter-Strike: Global Offensive där ett stort mus-område behövs.

Musmattans tjocklek på 6 millimeter är skön mot handleden och längre sessioner framför datorn. Kommer man från en tunnare matta kan det ta en tids användning för att vänja sig vid höjningen från bordet, men den är otroligt bekväm vid längre spelsessioner.

Bildkälla: proudhippo.dk
Bildkälla: proudhippo.dk

Musmattan har en gummibotten som heter duga, jag har nämligen inte upplevt att den flyttat sig det minsta under mina spelsessioner. Den lade sig dessutom direkt på skrivbordet och den hade inte vikt sig som många andra mattor kan göra när de varit paketerade under en tid.

Tyget på Hippopadens ovansida är både lent och slätt men också väldigt tyst när man drar musen över det. Ytan är dock aningen hal och, trots att det till viss mån kan göra förflyttningen av musen lättare, kan vara aningen problematisk.

Spelbarhet
Hippopaden har en mjuk bas med ett ytskikt som är aningen fastare, men inte hårt. Det kan dock upplevas som aningen för halt, dock inte så pass halt att musen inte kan läsa av underlaget, men efter en tids användning känner man snabbt av att det sakta men säkert slits ner för att göra ytan lite stabilare. Detta för mig dock till nästa punkt, nämligen hållbarheten.

Hållbarhet
Efter en månads användning har ytan, som tidigare nämts, slitits ner för att motverka att den blir för hal. Jag har även rullat ihop den och tagit med den när jag är på resande fot vilket inte resulterat i någon större skada, endast småskavanker.

Bildkälla: proudhippo.dk
Bildkälla: proudhippo.dk

Den enda nackdelen jag finner är att kanterna på "yt-tyget" fransat sig en aning, vilket de flesta mattorna som inte är broderade runt kanten gör, detta är dock inget större problem och fransningen har inte gjort att den blir mindre användbar. Dock skulle jag personligen inte säga att detta är en musmatta för den som reser runt på olika LAN-turneringar och så vidare, utan denna typ av matta gör sig bäst stilla på ett och samma ställe hemma i gaming-hörnan.

Pris och butik
På den svenska marknaden har jag inte lyckats hitta Hippopad, utan vill man testa musmattan finns den att beställa via företagets egna webbsida proudhippo.dk. Mattan kostar 150 danska kronor, vilket är lite mer än 200 svenska kronor. Personalen bakom sajten är oerhört tillmötesgående och visar ett starkt intresse i sina kunder, om det så är via direkt kontakt eller via sociala medier.


Betyg och motivering
Jag väljer att ge Proud Hippos musmatta en sjua i betyg då den är skön att använda sig av och företagets goda kundkontakt. Dessutom upplever jag att många mattor inte stannar kvar på skrivbordet där jag vill att de ska ligga, samt att många andra "rundar" sig när de rullas ihop för resor — vilket Hippopad inte gör.

Proud Hippo har utan tvekan bevisat att en musmatta inte behöver komma från ett världskänt företag för att vara av kvalité. Mattan är perfekt för den som vill testa något nytt, och speciellt för den som söker efter en tjockare typ av musmatta för långa och bekväma spelsessioner.

Läs mer och klicka hem Hippopad här
Använd koden fragbite för en rabatt på 30 danska kronor vid köp av Hippopad
Rabattkoden gäller till och med den 31 december 2018

Betyg

7 / 10
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..