×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Corsair MM300

3
Är det dags för dig att byta musmatta och du tycker att det är som en djungel där ute? Vi förstår dig. Kanske får du några bra pointers i denna recension av MM300 från Corsair.
Corsair MM300 tillhör den typ av musmattor som vi har fått se en explosion av under det senaste året. Mjuka mattor med en sorts broderad kant, gummerad botten och i det här fallet ett både fräscht och kontrasterande tryck på ovansidan. Och det är väl egentligen just det där sista som skiljer den lite från mängden.

Testet

MM300 finns i tre storlekar: Small, Medium och Extended.


MM300 kommer ihoprullad i en enkel pappkartong. Mer behövs inte egentligen inte. Ja förutom just den lilla triangulära öppningen genom vilken en potentiell köpare får chansen att känna lite på mattan utan att bryta förpackningen.

Uppackad och utrullad på tangentbordet ligger testmattan, med sin gummerade undersida, stabilt. Det exemplar jag fått hem är i storlek Medium, det vill säga 36 centimeter bred och 30 centimeter hög. En storlek som bör passa de allra flesta som samtidigt vill bevara möjligheten att snabbt packa ner musmattan för förflyttning. MM300 pryds som sagt av av ett tryck, det handlar om ett grungeaktigt sådant i gråtoner med en del av Corsairs logotyp som täcker en stor del av det nedre högra hörnet. När jag för handen över musmattan kan jag tydligt känna hur ytan har lite olika karaktär beroende på själva trycket, överlag känns den lite, lite stelare än en helt tryckfri variant. Det handlar dock om marginella skillnader.

Specifikationer för testmattan:

Storlek: 360 mm x 300 mm
Tjocklek: 3mm
Yta: Tyg
Undersida: Gummi
Broderad kant

Helt uppenbart skiljer sig glidet åt från mus till mus, men det man bör komma ihåg ifall musen börjar glida lite dåligt är att se efter skicket på musens glidfötter. Är de slitna? Byt ut dem. Det kan även vara så att din musmatta behöver tvättas för att få bort smuts som har fyllt dess små porer. Här snackar vi om att allt från damm och mikroskopiska smulor till svett och hudavlagringar kan ställa till det. Inte så fräscht att tänka på, jag vet. Men det är ändå bra att ha i åtanke. Har du dessutom spillt något över musmattan, allra helst något sockerhaltigt? Ja då är det rätt självklart att mattan behöver tvättas innan du kan återfå det rätta glidet.

MM300 har en yta av den lite mattare sorten i jämförelse med exempelvis P1-mattorna från Xtrfy. När det gäller vad som är bättre handlar det mesta som sagt av individuella preferenser och känsla. Jag rekommenderar verkligen de som funderar på att köpa en ny musmatta att kliva in på någon elektronikbutik med gamingprodukter för att få chansen att känna på produkten innan du köper den.

En sak jag lade märke till när jag jämförde MM300 med andra, liknande produkter, var att själva den broderade kanten tycktes vara gjord av en någon vassare tråd. Detta kan upplevas som obehahligt, åtminstone till en början. Jag kan inte komma på att jag hört någon annan ta upp detta, så möjligen är det huden på mina underarmar som är lite extra känslig. Finner det ändå värt att notera då det sticker ut lite när olika musmattor jämförs sida vid sida.

På det stora hela är MM300 en bra musmatta och kommer förutom i storlek Medium även som en något mindre variant (26,5 x 21 cm) samt en skrivbordsvariant (93 x 30 cm). Notera att skrivbordsstorleken har samma höjd som den musmatta jag testade. Detta är en detalj som kan skilja sig rätt mycket åt mellan olika tillverkare. Exempelvis kan nämnas Mionix Alioth XXLarge som jag också har hemma just nu. Den mäter hela 50 cm på höjden vilket innebär att även mina skärmar får lov att ställas på mattan, detta då mitt skrivbord endast är 60 cm djupt. Glidet är vad man kan förvänta sig av en tygmatta, med en bra balansgång mellan glid och kontroll. Detta gör att den passar bra både för FPS-spelande och arbete i till exempel bildbehandlingsprogram. Det grå trycket får dessutom en helsvart mus att sticka ut lite mer, vilken kan vara en trevlig liten detalj.


Positivt:
  • Bra balans mellan glid och kontroll.
  • Broderad kant.
  • Finns i tre storlekar.

Negativt:
  • Upplever den broderade kanten något skarpare än hos konkurrenterna..
  • Finns ej utan tryck.
Pris:
  • Från 149 kronor enligt Prisjakt (gäller Medium)

Betyg

7 / 10

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..