×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

DotA 2

Prispotten för The International 2020 går mot rekord — över 30 miljoner

1
Den största turneringen inom Dota 2, The International, är känd för sin enorma prispott. År efter år slås nya rekord tack vare att fans är med och bidrar till prispotten genom att köpa in-game saker. Nu är årets turnering på väg mot ett nytt rekord.
2019 blev Dota 2-turneringen The International historisk för sin stora prispott. Inte mindre än 34.3 miljoner dollar skulle fördelas bland lagen, något som blev ett nytt rekord i esportsammanhang. Årets The International är dock på god väg att slå det rekordet. Redan efter 60 dagar nåddes nämligen milstolpen 30 miljoner dollar och jämför man de två turneringarna mot varandra så nådde TI10 upp till 30 miljoner hela två veckor innan sin föregångare, TI9.

Hemligheten bakom de stora prispotterna stavas "TI Battle Pass". Spelare världen över betalar nämligen för att få tillgång till ett speciellt TI Battle Bass som ger dem tillgång till flertalet belöningar, bland annat i form av skins till olika hjältar. 25 procent av försäljningen går sedan direkt till prispotten, som i teorin därmed kan bli hur stor som helst. Prispotten för The International har länge varit ett hett samtalsämne, något som gjort att det till och med skapats hemsidor som följer hur snabbt prispotterna växer.

Bild: dota2.prizetrac.kr
Bild: dota2.prizetrac.kr

Under de senaste åren har Battle Passen varit till försäljning i runt 110 dagar. Det betyder att om det är detsamma i år, så har prispotten för TI10 ungefär 40 dagar på sig att slå rekordet på 34.3 miljoner dollar från 2019. Något exakt slutdatum för försäljningen finns dock inte och med tanke på statusen för turneringen kan det hända att försäljningen pågår ännu längre än så.

Turneringen skulle nämligen ha gått av stapeln i Stockholm mellan den 18-23 augusti. I maj gick dock arrangören Valve ut och meddelade att den inte längre skulle gå att genomföra som planerat. När turneringen kommer att spelas är ännu inte offentliggjort och det mesta tyder på att den får skjutas upp till 2021. Att The International skjuts upp ställer också till det på andra sätt. Alla turneringar som normalt skulle ha använts för att kvala sig in till The International är nämligen också inställda eller förändrade. Valve lär därmed tvingas till ett nytt system när det kommer till att välja lagen som får delta.


Artikelbild: Valve
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..