×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

The International

Dags för The International 2019 — här är alla svenska spelare

0
På torsdag, 15 augusti, är det äntligen dags för årets upplaga av The International. På plats plats hittar vi totalt sex stycken svenska spelare. Förutom detta är även två av coacherna svenska.
The International är utan tvekan en av de största turneringarna i hela esportvärlden. Förutom sin prispott på över 30 miljoner dollar så är det även en av de mest prestigefyllda turneringarna i hela esportvärlden. Turneringen kommer att spelas över tio dagar i Shanghai, Kina, och har totalt 18 deltagande lag. Det landet som har flest spelare representerade är Kina med sina 18 spelare. Efter det följer Filippinerna med nio och tillslut Sverige med sex. Turneringen startar nu på torsdag, 15 augusti. Här är alla svenska spelare.

Svenska spelare

Gustav "s4" Magnusson

Bildkälla: Epicenter
Bildkälla: Epicenter

Den enda svenska spelaren som i årets upplaga av The International som tidigare har vunnit turneringen är Gustav "s4" Magnusson. Detta gjorde han under 2013 med då helsvenska Alliance i vad som blev en av de mest spännande finalerna någonsin. s4 blev också en av anledningarna till att svenskarna plockade hem Aegis of Champions efter sin "Million Dollar Dream Coil".
Han spelar just nu för Evil Geniuses. Han anslöt sig till laget under maj förra året när han och Tal "Fly" Aizik lämnade OG, laget som vann The International 2018. Enligt de flesta oddsen går EG in som ett av de favorittippade lagen bakom Team Secret och Vici Gaming. Skulle han lyckas vinna skulle han, tillsammans med sin lagkamrat Syed Sumail "SumaiL" Hassan, bli den första spelaren någonsin att vinna två stycken International-titlar.

Ludwig "Zai" Wåhlberg

Bildkälla: Epicenter
Bildkälla: Epicenter

Det bäst tippade laget inför turneringen är Team Secret. Där hittar vi nästa svenska spelare på plats, Ludwig "Zai" Wåhlberg. Den svenska spelaren har varit en del av laget sedan september förra året och de har efter det presterat riktigt bra. Bara under 2019 har de lyckats vinna två stycken majors, The Chongqing Major och MDL Disneyland® Paris Major.

Under The Internationals historia har det dock gått segare för svensken. Under hans första International-uppträdande placerade han och hans dåvarande lag, EG, på en tredjeplats efter att ha förlorat mot de förlorat med de två finallagen, Newbee och Vici Gaming under upper- och lower bracketfinalerna. Efter det tog det fram till 2016 innan han återigen placerade sig på en tredjeplats.

Johan "pieliedie" Åström

Bildkälla: Bart Oerbekke/ESL<br />
Bildkälla: Bart Oerbekke/ESL

Nästa svensk på listan är kaptenen för det amerikanska laget Newbee, Johan "pieliedie" Åström. 28-åringen har varit en del av Dota-scenen länge, redan 2007 gjorde svensken ett namn för sig i laget Gvision. De gick efter det vidare till organisationen Esports United. Men när pieliedie:s medspelare valde att sluta med Dota gjorde han även detta själv. När Dota 2 kom återvände dock svensken till esportens värld.

Han har efter det hoppat från lag fram och tillbaka under många år med blandade resultat. Laget där svensken kanske spelade bäst var Team Secret. Där lyckades han placera sig på en andraplats under The Frankfurt Major 2015 och även vinna The Shanghai Major 2016. Laget gjordes dock kort efter det om och pieliedie har inte haft samma framgånger efter det.

Michael "miCKe" Vu

Bildkälla: Joindota
Bildkälla: Joindota

Den yngsta svenska spelaren på plats i turneringen är den 20 år gamla Alliance-spelaren Michael "miCKe" Vu. Han har varit en del av laget sedan slutet av 2017 när laget omformades. Det tog dock framtill februari året efter innan laget gjorde sin premiär på grund av miCKes armskada. Samma armskada gjorde också att miCKe tog en månads paus tidigare i år.

Tillsammans med laget har miCKe lyckats vinna en större turneringen, Dota Summit. Detta var också bara för en måndag sedan. Detta kommer att bli miCKes första uppträdande i The International. Tidigare har han misslyckats att kvala in till turneringen under både 2018 och 2017.

Samuel "Boxi" Svahn

Bildkälla: ESL
Bildkälla: ESL

Nästa svenska spelare hittar vi även han i Alliance. Samuel "Boxi" Svahn anslöt sig, precis som miCKe, till laget när det omformades under 2017. Till skillnad från miCKe har dock 21-åringen inte lidit av en armskada. Innan Alliance har den svenska spelaren endast representerat ett annat lag, Evil Corporation. Tillsammans med det laget spelade han inte i någon större turnering utan endast olika kval och mindre turneringar.

Precis som för miCKe är detta svenskens första International. Hans enda tidigare kval var under förra året när de tillsammans i Alliance misslyckades att ta sig vidare genom det europeiska kvalet.

Aydin "iNSaNiA" Sarkohi

Bildkälla: Starladder
Bildkälla: Starladder

Den sista svenska spelaren i The International, Aydin "iNSaNiA" Sarkohi, representerar även han Alliance. Han fick sitt stora genombrott när han under april 2017 ersatte Troels Lyngholt "syndereN" Nielsen i Ninjas in Pyjamas. Laget upplöstes dock kort efter det. Han var en under en kort stund del av Tuho, tillsammans med miCKe, innan han anslöt sig till Alliance.

Precis som de två andra Alliance-spelarna blir detta iNSaNiAs första framträdande vid The International. Hans första försök att ta sig till den prestigefyllda turneringen blev under 2017 med ett lag som gick under namnet Cool Beans. Detta var dock den enda turneringen laget spelade tillsammans. Han var också en del av det Alliance som försökte kvala in förra året.

Svenska Coacher

Jonathan "Loda" Berg


Förutom de sex spelarna på plats under The International 2019 hittar vi även två stycken svenska coacher. Först ut har vi den legendariska spelaren, Jonathan "Loda" Berg. Han har sedan 2013 representerat Alliance och var, tillsammans med s4, del av det laget som vann The International det året. Han fortsatte att spela med laget fram till juni förra året när han valde att gå över till en coach-position.

Loda började sin karriär under 2006 under namnet LordOfDolAmroth. Tillsammans med två mindre lag, Jukes on You och Team_Team, vann han två upplagor av MYM Prime Defending, en av de mest prestigefyllda online-turneringarna i Dota Allstars. Under 2010 så började Loda byta spel till Heroes of Newerth där han lyckades vinna HoN Super Series. Han började spela Dota 2 tidigt under beta-fasen och under december 2012 offentliggjorde han sitt återvändande till professionell Dota.

Per Anders "Pajkatt" Olsson Lille

Bildkälla: Helena Kristiansson / ESL
Bildkälla: Helena Kristiansson / ESL

Den sista svenska representanten under The International 2019 är Per Anders "Pajkatt" Olsson Lille. Den svenska 26-åringen sågs senast representera OG som spelare men fick lämna laget i början av året. Efter detta anslöt han sig till Ninjas in Pyjamas under maj för att coacha laget. Precis som Loda så började Pajkatt sin karriär i Dota och inte Dota 2. Där var han en del av lag så som GGNet och Ben's Fuck Buddies. Hans sista lag i Dota blev OK.Nirvana.int, samma lag som han började spela Dota 2 med för den första upplagan av The International, en turnering där de placerade sig på en 13-16-plats.

Efter det hoppade den svenska spelaren fram och tillbaka mellan olika lag under åren som kom. Han spelade med lag som Evil Geniuses, Alliance och Natus Vincere. Hans bästa International-resultat blev dock under förra året tillsammans med Optic Gaming. Där placerade han sig på en 7-8-plats efter en förlust mot Virtus.pro. Pajkatt har officiellt inte slutat som spelare men kommer endast att representera Ninjas in Pyjamas som coach under The International 2018.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..