×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Införartikel

The International 2019 — här är allt du behöver veta

1
Klockan 03:00 den 15 augusti startar årets upplaga av The International. Totalt sex svenska spelare är på plats och kämpar om prispotten på cirka 33 miljoner dollar. Turneringar kommer att spelas över tio dagar i den kinesiska staden Shanghai.
Det är äntligen dags för The International 2019. Klockan 03:00 den 15 augusti startar den första matchen av turneringen. Som slår prispotten till turneringen nya rekord. Just nu är den uppe i cirka 33 miljoner dollar. I år kommer turneringen att spelas i Kina, närmare bestämt Shanghai. Totalt tio speldagar ligger framför spelarna i turneringen. Här är allt du behöver veta om The International 2019.

Deltagande lag

Totalt 18 lag deltar i turneringen, tolv av dessa har kvalat in sig genom Dota Pro Circuit medan de resterande sex har kvalat in genom regionala kval. Bland de deltagande lagen hittar vi sex stycken svenska spelare som vi har tagit en djupare titt på i denna artikel.

Team SecretEvil Geniuses
AllianceNatus Vincere
FnaticTeam Liquid
PSG.LGDMineski
Ninjas in PyjamasTeam Liquid
TnC GamingVirtus.pro
OGKinaKeen Gaming
NewbeeVärldenInfamous
VärldenChaos Esports ClubKinaRoyal Never Give Up

Upplägg

Alla 18 lagen är uppdelade i två stycken grupper som spelas i ett round robin-format. Alla lagen kommer att spela mot varandra en gång i en bäst-av-två match. De fyra lagen som placerar sig bäst i vardera grupp kommer att gå vidare till upper bracket av slutspelet. De laget som placerar sig sämst i varje grupp är de enda som inte tar sig vidare till slutspel utan får lämna turneringen direkt. De resterande fyra lagen i varje grupp går istället vidare till lower bracket av slutspelet.

Den första rundan i lower bracket är bäst-av-en medan de resterande matcherna i slutspelet spelas i bäst-av-tre matcher. När finalen kommer avgörs den via en bäst-av-fem match. Laget som kommer från winner bracket får dock ingen typ av fördel i finalen.

Prisfördelning

Den enorma prispotten på över 32 miljoner dollar kommer att delas ut på följande sätt.

1. — cirka 15 miljoner dollar
2. — cirka 4,3 miljoner dollar
3. — cirka 3 miljoner dollar
4. — cirka 2 miljoner dollar
5-6. — cirka 1 miljon dollar
7-8. — cirka 800 000 dollar
9-12. — cirka 650 000 dollar
13-16. — cirka 490 000 dollar
9-12. — cirka 82 000 dollar

Sändingsteam

Turneringen har förutom världens bästa Dota 2-lag ett otroligt starkt sändningsteam. Sändningen kommer att ledas av hela sju personer. Bland dessa hittar vi den otroligt rutinerade engelsmannen Paul "Redeye" Chaloner. Förutom detta är det även tio stycken analytiker samt ni stycken kommentator. Allting avrundas med två stycken intervjuare samt tre observers, varav två är svenska.

Då många av matcherna kommer att spelas samtidigt, speciellt under gruppspelet, så kommer det att finnas hela fem stycken vanliga streams att se matcherna via. Förutom detta finns det även en så kallad "newcomer stream" som är till för tittare som inte är så vana vid spelet.

Värdar
StorbritannienPaul "Redeye" Chaloner
StorbritannienTed "PyrionFlax" Forsyth
USARichard "Richard" Campbell
USAJake "SirActionSlacks" Kanner
USAKaci "Kaci" Aitchison
USAMarcus "djWHEAT" Graham
NederländernaJorien "Sheever" van der Heijden

Analytiker
USAWilliam "Blitz" Lee
USABrian "BananaSlamJamma" Canavan
USAIoannis "Fogged" Loucas
USANico "Gunnar" Lopez
USAKyle "Kyle" Freedman
USAAlan "Nahaz" Bester
USAKevin "Purge" Godex
DanmarkTroels "Synderen" Lynghoolt Nielsen
JapanKim "Febby" Yong-min
KroatienNominik "Lacoste" Stipić

Kommentatorer
USAAustin "Capitalist Walsh
USADakota "Dakota" Cox
AustralienDavid "GodZ" Parker
USAGrant "GrandGrant" Harris
USAGabriel "Lyrical" Cruz
StorbritannienOwen "ODPixel" Owen Davies
AustralienToby "Tobiwan" Dawson
KanadaTrent "TrentPax" MacKenzie
USANeal "Tsunami" Khandheria

Intervjuare
USAKen "Hotbid" Chen
USAHelen "Tokki" Xu

Observers
SverigeJohan "Weppas" Westberg
SverigeRikard "Skrff" Holm Melin
TysklandJonathan "PimpmuckL" Leibig

Favorittippade lag

Enligt de flesta oddssättare så är det Team Secret som är ligger bäst till. De är ett lag som har sett otroligt starka ut under hela säsongen. Bara under 2019 har de lyckats vinna två stycken majors, The Chongqing Major och MDL Disneyland® Paris Major. Där hittar vi även svenska Ludwig "Zai" Wåhlberg. Även de flesta proffsen och profilerna tippar på Secret.

För de som inte säger att Team Secret ska vinna pekar ofta på Vici Gaming. Det är också de laget som ligger tätt bakom Secret när det kommer till oddsen. Det var också de som lyckades vinna den senaste dota-majorn, Epicenter Major.

Det är dessa två lag som de flesta tror har störst chans att plocka hem Aegis of Champions. Även Gustav "s4" Magnusson och hans Evil Geniuses är bra tippade inför turneringen, tätt bakom Virtus.pro och Team Liquid. Vilka som eventuellt plockar hem vinsten kommer att avgöras den 25 augusti.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..