×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Oändlig övertid och 0-16 i baken — Young Ninjas vann galet derby

1
Erik "ztr" Gustafsson och hans Young Ninjas vann säsongens hittills kanske konstigaste match.
Gårdagens derby i Elisa Invitational-gruppspelet blev en minst sagt speciell match. Mötet mellan Young Ninjas och Nigma Galaxy (före detta Nigma Galaxy) bjöd på både en 16-0-karta och en evighetslång övertid innan ett vinnande lag kunde utses.

Matchen inleddes dock på ett inte helt ovanligt vis på Vertigo. Efter en jämn första halvlek kunde Young Ninjas dra ifrån på CT-sidan i andra halvlek och vinna kartan med 16-10. Vad som hände därefter var allt annat än normalt.

På Nigma Galaxys kartval Inferno föll de svenska talangerna i YN ihop totalt. Adam "dezon" Wahlqvist och Denis "grux-" Gutaj hade lekstuga när Nigma Galaxy vann runda efter runda efter runda. Till slut visade resultattavlan 16-0 och matchen var kvitterad.

Men ovanligheterna tog inte slut där. På Overpass tappade Young Ninjas en 15-9-ledning till 15-15 och matchen fortsatte på övertid. Väl där krävdes hela 29 övertidsrundor innan Young Ninjas till slut lyckades avgöra matchen. Slutresultatet på kartan skrevs 31-28(!) till Young Ninjas som därmed vann matchen med 2-1.

Segern innebär att Young Ninjas efter två omgångar har en vinst och en förlust i Elisa Invitiationals gruppspel. För Nigma Galaxy var förlusten lagets andra raka i turneringen och laget behöver därför vinna nästa omgång för att inte åka ut ur turneringen.

Utöver derbyt spelade också den svenska duon Robin "robiin" Sjögren och Rasmus "kreaz" Johanssons lag Team Finest sin andra gruppspelsmatch i turneringen. Svenskarna mötte KOVA Esports och vann med 2-1. Av allt att döma var det en helt vanlig match.

Artikelbild: Pressbild/NIP

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..