×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ESL

Navi vinner ESL Pro League — säkrar Intel Grand Slam

1
Det krävdes alla fem kartor i finalen av ESL Pro League. Efter detta står Natus Vincere som vinnande lag av både turneringen och Intel Grand Slam.
Det blev giganternas kamp i finalen av ESL Pro League, Oleksandr "s1mple" Kostyliev mot Mathieu "ZywOo" Herbaut. Det blev också stort fokus på de två stjärnorna i matchen mellan Team Vitality och Natus Vincere.

Det krävdes faktiskt alla fem kartor för att avgöra vilket lag som var det bästa. De första fyra kartorna blev rätt så en ensidiga där Navi vann sina kartval, Dust2 och Nuke, rätt så bekvämt, 16-10 och 16-11. Fransmännen var även de bekväma på sina kartval, Inferno och Overpass. De vann dessa med 16-6 och 16-7.

Allt skulle nu avgöras på Mirage, den kartan som faktiskt blev den mest spännande. Det rysk-ukrainska laget startade bäst och fick med sig hela tio rundor från sin CT-sida. Efter detta vann de även pistolrundan på T-sidan. Men Vitality var med i matchen och kunde vinna rundan som följde samt fem rundor direkt därefter. Det var dock alltid jämna rundor så det var tungt ekonomiskt för fransmännen.

Nu vann lagen varannan runda tills att kartan var slut. Detta ledde till Natus Vincere vann kartan, och därmed matchen, med 16-14. Detta innebär att Navi vinner ESL Pro League och 195 000 dollar. Bäst under hela turneringen blev Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Han slutade turneringen på 1.35. Detta är s1mples tredje raka MVP-utmärkelse. Han fick även detta under ESL One Cologne samt den senaste Starladder CIS RMR.

Förutom de 195 000 dollar som Natus Vincere vann så vann de även hela en miljon dollar. Detta då de säkrade Intel Grand Slam. De tog nästan ett och ett halvt år från den första turneringsvinsten i Intel Grand Slam, Intel Extreme Masters Katowice 2020, till denna vinsten. De är nu de tredje laget i världshistorien att vinna Intel Grand Slam efter att Astralis säkrat den första under 2018 och Team Liquid under 2019.
Artikelbild: Simon Howar / NEUE BILDER

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..