×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kina

Kinas nya regler katastrofala för esportscenen — begränsar ungas möjligheter att spela

1
Kinesiska ungdomar förbjuds från att spela mer än tre timmar i veckan.
Den senaste tiden har Kina infört en rad nya bestämmelser som begränsar unga människor möjligheter att ägna sig åt gaming och esport. Reglerna kommer efter att en tidning med täta band till de kinesiska myndigheterna publicerat en artikel där gaming liknas vid droger.

Enligt nyhetsbyrån Reuters innebär Kinas nya bestämmelser att personer under 18 år inte får spela mer än sammanlagt tre timmar i veckan. Spelandet får heller inte ske på veckodagar.

— De nya reglerna riskerar att ta kål på unga människors möjligheter att bli professionella spelare, säger Chen Jiang som arbetar på Pekings Universitet, till Reuters.

Reglerna innebär att speltillverkare tvingas implementera kontrollmekanismer i spelen som håller koll på vem som spelar och hur mycket. Ungdomar som har stöd från sina föräldrar ska dock kunna komma runt reglerna genom att logga in genom sina föräldrars konton.

Kina är en av världens största esportmarknader. Över 5 000 lag ska vara baserade i landet och drabbas nu av de nya restriktionerna.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..