×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Före detta Navi-spelaren avslöjar — så mycket kan lag tjäna på en läggmatch

1
Matchfixing har påverkat Counter-Strike rätt så hårt. Det bästa nordamerikanska laget blev 2015 bannade från alla majors för de att lagt sig i en match. Den före detta Natus Vincere-spelaren Denis "seized" Kostin berättar i en intervju hur mycket spelare har blivit erbjudna för att spela en läggmatch.
Det kom som en chock under 2015 när spelarna från iBUYPOWER blev avstängda från delta i majors i CS:GO. Detta på grund av de spelat läggmatch mot NetcodeGuides. Ett år efter deras bann förtydligade Valve att spelarna aldrig skulle få spela en major igen. Totalt 16 spelare är just nu bannade av Valve på grund av just match fixing. Det har under de senaste åren varit rätt tyst i denna fråga men den före detta Natus Vincere-spelaren Denis "seized" Kostin menar att spelare åtminstone har blivit tillfrågade.

I en intervju med hans före detta lagkamrat Danylo "Zeus" Teslenko berättar seized om de gånger han har blivit tillfrågad att spela en läggmatch. Enligt den ryska spelaren ska han ha blivit tillfrågad om att spela en läggmatch i major-sammanhang två gånger. Han menar att han alltid ska ha nekat till erbjudanden direkt och inte kommit så långt i diskussionen att någon summa pengar blev klar. Han menar dock att han har fått höra hur mycket andra har blivit erbjudna. Enligt seized ska summan ligga på runt 20 000 dollar per spelare för en majormatch.

I intervjun frågar Zeus sin före detta lagkamrat om han någonsin varit intresserad av pengarna. Den ryska nuvarande Cyber Legacy-spelaren svarade då att han vet hur mycket Dota 2-spelare tjänar på att förlora med mening. Han fortsätter med att säga att i Kina görs detta väldigt ofta, mer än vad de faktiskt vinner. seized påstår att en spelare får 500 dollar för att lägga sig i en tier 3-match i Kina. Om något lag någonsin har valt att lägga sig i en majormatch är dock inget som siezed eller Zeus har hört något om. Zeus nämner att det skulle varit otroligt dumt då man faktiskt kan vinna turneringen istället.
2020-11-04 17:45
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.
2020-11-09 14:05
2016 startade Fragbite tillsammans med Yalla en CS:GO-turnering med en prispott på 150 000 svenska kronor öppen för skandinaviska spelare. Många välkända namn har gästat sändningarna genom åren, namn som Viktor “vuggo” Jendeby, Fredrik “slop3” Wahlstedt, Fredrik “JAEGARN” Andersson, André “rich” Åkerblom och Alexander “rdl” Redl har alla medverkat i sändningarna.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..