×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ACON

Nip är kungarna av Sverige — slår ut Fnatic i Dreamhack Open

1
Det skulle bli en jämn tillställning när Sveriges giganter i form av Nip och Fnatic möttes i semifinal i lower bracket av Dreamhack Open Fall 2020. Nip kom att dra det längre strået och etablera sig som Sveriges för stunden bästa lag.
Historiskt sett är det Fnatic som brukar dominera när det nalkas svenskderby mot Ninjas in Pyjamas. Men det är nya tider och när lagen möttes i lower bracket semifinal av Dreamhack Open Fall 2020, skulle vi få se vem som är det i skrivande stund bästa laget i Sverige. Matchen kom att börja på Nip:s val av karta Overpass. Det var försvarande Fnatic som skulle öppna matchen bäst genom att snabbt gå upp i en 6-1-ledning. Ludvig "Brollan" Brolin imponerade för Fnatic, och var en av nycklarna till den inledande framgången. Nip kom dock att jobba sig in i matchen efter flera lysande rundor från i synnerhet Fredrik "REZ" Sterner. Efter en jämn första halva, skulle Nip stänga igen som ct och kunde slutligen vinna kartan med 16-12.

Det kom tidigt att visa sig varför Fnatic valt Inferno som sin karta, en karta som Freddy "KRiMZ" Johansson och grabbarna historiskt varit starka på. Det tog dock ett tag för Fnatic att få t-sidan i rullning, men efter ett tag började dom plocka isär Nip:s försvar. 9-6 åt Fnatic vid halvtid, och kartan skulle fortsätta i samma anda under den andra halvan. Nip plockade pistolrundan och efterföljande tre rundor som terrorister, men efter det var det Fnatic för hela slanten. Fnatic styrde ihop försvarsspelet och vann till slut Inferno med relativt övertygande siffrorna 16-11.

Matchen skulle avgöras på Vertigo, den karta som också kom att bli den mest enformiga i den här semifinalen. Före detta Fnatic-spelaren Simon "twist" Eliasson uppvisade särskilt bra spel på Vertigo, och var en stor del i Nip:s dominans på kartan i fråga. Nip hade koll på grejerna som ct och Fnatic kom aldrig riktigt in i matchen. I halvtid stod det 9-6 åt Nip och dominansen skulle fortsätta som ct. Nip gick tidigt upp i en 15-7-ledning, och trots ett comeback-försök från Fnatic, hade Nip:s ledning blivit för stor och Nip vann Vertigo med 16-10 och därmed matchen.


Detta betyder att Nip kommer fortsätta sin resa i Dreamhack Open redan idag, lördag, och de kommer få möta danska Heroic kl. 13.00. Vinner Nip den kartan får de möta Astralis i consolidation-finalen
senare, kl. 20.00. Fnatic i sin tur får nöja sig med att spela placeringsmatch mot BIG kl. 16.30, där de slåss om major-poäng och och lite extra prispengar.
2020-11-09 14:05
2016 startade Fragbite tillsammans med Yalla en CS:GO-turnering med en prispott på 150 000 svenska kronor öppen för skandinaviska spelare. Många välkända namn har gästat sändningarna genom åren, namn som Viktor “vuggo” Jendeby, Fredrik “slop3” Wahlstedt, Fredrik “JAEGARN” Andersson, André “rich” Åkerblom och Alexander “rdl” Redl har alla medverkat i sändningarna.
2020-11-04 17:45
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..