×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Dignitas förlorar mot bulgariska laget — missar majorkvalturneringen

1
Det blev ingen direkt succé för de svenska lagen i den första dagen av kvalet till CS_Summit 6. Båda Dignitas och Japaleno fick lämna kvalet redan efter den första omgången. Fnatic lever dock vidare och spelar en måstematch idag.
Under gårdagen startade kvalet till RMR-turneringen CS_Summit 6, en turneringen där lag tjänar ihop poäng för att kvala till nästa major. Det ser dock rätt så tufft ut på den svenska sidan. Japaleno fick tufft motstånd i sin match. De ställdes nämligen vinnarna av Blast Premier Spring, Complexity Gaming. Men svenskarna överraskade med bra spel och lyckades vinna den första kartan, Inferno, med 16-14. Det internationella laget vaknade dock till efter detta och tog de kommande två kartorna, Mirage och Dust2, med enkla 16-5 och 16-7.


Det blev också en kartvinst i den första kartan för de gamla rävarna i Dignitas. De ställdes mot det bulgariska laget FATE i den första matchen och tog hem en bekväm vinst på första kartan med 16-12. Näst på tur var Overpass och då hade Yanko "blocker" Panov och kompani vaknat till på riktigt. Det bulgariska laget överraskade många och tog hem den andra kartan med hela 16-9. Sista och avgörande kartan blev Inferno och återigen var det FATE som var det starkare laget, 16-12 och Dignitas är utslagna.

DignitasDIG

FATE eSportsFAT

1 - 2
22 Juni 2020, 13:00
16
Dust 2
12
9
Overpass
16
12
Inferno
16
Dignitas
FATE eSports

Ytterligare ett svensklag var med i kvalet, Fnatic. De ställdes i sin första match mot Nordavind och precis som väntat var det svenskarna som startade starkast. De plockade hem den första kartan, Mirage, rätt så bekvämt med 16-8. Men precis som i de andra matcherna så blev det tuffare för svenskarna i andra kartan. Nordavind dominerade Fnatic på Mirage och vann med hela 16-2. Sista och avgörande kartan, Overpass, blev istället olidligt jämn. Allt avgjorde på övertid men tillslut kunde svenskarna säkra vinsten med 19-16.


I och med Fnatics vinst fick de fortsätta att spela redan direkt efter. De ställdes i denna matchen mot det danska laget Heroic. Fnatic hade tydligen inte tröttnat på att spela övertid då första kartan, Train, gick hela vägen dit. Denna gången kunde Fnatic endast säkra 16 rundor medan Heroic fick 19. Nästa karta blev Nuke och nu hade Fnatic tappat luften lite. Heroic kunde snabbt stänga kartan med 16-10.


Efter första dagens spel så har fyra lag säkrat plats i CS_Summit 6. Dessa är Heroic, Fate OG och BIG. Men det är en plats som återstår. I och med detta har Fnatic fortfarande en chans att ta sig vidare. De kommer under dagen att ställas mot PACT. Vinner de matchen kommer de att ställas mot vinnarna av c0ntact och Complexity Gaming.

Avgörande match, vinnande lag går vidare

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..