×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

dennis lämnar svenska scenen — går med i norska laget

1
Den svenska CS:GO-spelaren Dennis "dennis" Edman har stått laglös sedan i mars när Gamerlegion splittrades. Detta är nu över. Han har nu valt att lämna den svenska scenen för att istället gå med i det norska laget Apeks.
I mars tidigare i år så splittrades det svenska laget Gamerlegion. Spelarna har gått åt olika håll men en som varit utan lag sedan dess är Dennis "dennis" Edman. Han har nu hittat ett nytt hem i det norska laget Apeks. Han har tidigare agerat inhoppare för laget i Blast-kvalet Elisa Invitational där de tog sig till semifinal. Han skriver i organisationens pressmeddelande att han har fått många andra erbjudanden i CS:GO och Valorant men att valet var självklart.

"Jeg valde Apeks då det finns mycket potential i laget. Hungriga spelare som funkar superbra tilsammans och stämningen är guld när man spelar. Jeg har haft flera lag i både Counter-Strike og Valorant som varit intresserade. Valet stod ganska självklart då jeg inte bara har bra spelare, kan även prata svenska/norska vilkat är super." Skriver dennis i pressmeddelandet.

Den svenska 29-åringen startade sin karriär för över 10 år sedan i 1.6. Han spelade där i många mixlag så som duttdutt och playzone innan han 2011 fick chansen att spela med SK-Gaming som inhoppare. Efter detta återvände han dock till mestadels mixlag innan CS:GO kom ut. Där var det i LGB Esports som han först visade sin talang. Tillsammans med laget lyckades han ta sig till kvartsfinal i den första majorn, Dreamhack Winter 2013, och semifinal i den andra majorn, ESL EMS One Katowice 2014.

Efter detta hittade en hem i Team Kinguin som senare blev G2 Esports, det första stora internationella laget i CS:GO. Men det var under 2015 som spelarens karriär tog ett nästa steg. Han anslöt sig då till Fnatic för att ersätta Markus "pronax" Wallsten. Laget sågs snabbt som det bästa laget i världen och vann sju LAN-turneringar tillsammans. De lyckades dock aldrig vinna en major tillsammans. Detta har dennis inte heller lyckats göra i resten av sin karriär. Efter Fnatic anslöt han sig till Godsent en snabbis innan han hittade hem i Ninjas in Pyjamas. Efter lite mer än ett år fick han dock lämna laget och hamnade istället i Gamerlegion, det sista laget han spelade i innan Apeks.

Apeks
NorgeErik "truth" Dyrnes
NorgeSander "Grus" Nordeide Iversen
NorgeKristian "akez" Kornbakk
NorgeOle "Marcelious" Kristian Langan
SverigeDennis "dennis" Edman

NorgePål "Polly" Krammen (coach)

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..