×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

Fnatic utklassar Dignitas — alla svenska lag vidare till slutspel

1
Det var derby på tapeten under torsdagen, när Fnatic och Dignitas skulle drabba samman i Blast Showdown. Det var dock ingen fråga om vem som var det bättre laget, då Fnatic enkelt utmanövrerade Dignitas. Glädjebesked att alla svenska lag avancerade ur gruppspelet.
Den kanske längst stående rivaliteten i spelets historia, är den mellan svenskarna i Fnatic och Dignitas. Spelare som Jesper "JW" Wecksell, Robin "flusha" Rönnquist, Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Patrik "f0rest" Lindberg har varit med sen CSGO:s begynnelse och det finns mycket historia spelarna emellan. Senast lagen drabbade samman var under Road to Rio i slutet av april. Den gången segrade Dignitas med 2-1. Igår möttes de ännu en gång, nu i den avslutande omgången av gruppspelet i Blast Showdown.

Kartan som spelades var Dust2 och det var Fnatic som ct som tog grepp om matchen. Efter vunnen pistolrunda fortsatte Fnatic plocka rundor, och Dignitas hade absolut ingenting att säga till om. Känslan var att Fnatic kunde göra precis hur de ville och Dignitas skulle inte ha en chans på Dust2. Ludvig "Brollan" Brolin och JW dominerade runda efter runda för Fnatic. I ett ögonblick stod det 11-0 åt Fnatic och det här såg ut att kunnna sluta riktigt illa för Dignitas.

Adam "friberg" Friberg och f0rest var de som höll Dignitas kvar i matchen, och med 0-11 i baken påbörjade Dignitas en lite comeback. Då plockade de sju rundor i rad och det blev lite match av det hela. Längre än så släppte Fnatic dock inte matchen, då de än en gång tog kontroll över kartan. Efter några avslutande kaotiska rundor, kunde Fnatic ta de sista nödvändiga rundorna och vinna Dust2 med betryggande 16-9.


Trots denna förlust för Dignitas, tar de sig lyckligtvis vidare till slutspelet. Så gör även Fnatic och Ninjas in Pyjamas. Dignitas går som gruppfyra vidare till sextondelsfinal och kommer möta Team Vitality idag fredag kl. 16.00. Vinnaren från den matchen kommer möta Fnatic i kvartsfinal på lördag kl. 16.00. Nip, som vann sin grupp, avancerade direkt till semifinal där de kommer möta vinnaren från Fnatic:s match. Den matchen går av stapeln söndag kl. 16.00.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..