×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Counter-Strike: GO

Nip klara för slutspel i DH Masters — möter världsettorna i kvartsfinal

1
Det krävdes en vinst i gårdagens match mot Ence för att Nip skulle ta sig vidare från gruppspelet på Dreamhack Masters Spring 2020. Svensklaget fick jobbet gjort och sänkte finländarna med 2-0 i kartor. I lower bracket kvartsfinal väntar ettorna på världsrankingen.
Lördagen bjöd på ödesmatch när Ninjas in Pyjamas mötte ENCE Esports i den sista gruppspelsomgången av Dreamhack Masters Spring 2020. Nip som förlorat de två inledande matcherna, hade kniven mot strupen inför lördagens möte. Men vinst mot Ence var det som krävdes för tredje platsen i grupp D och gruppavancemang för svenskarna.

Matchen öppnade på Ence:s val av karta Train, vilket betydde Nip fick starta om ct. Nip vann den första pistolrundan och fick därefter igång sitt momentum. Nya stjärnan Tim "nawwk" Jonasson fortsatte visa prov på sin höga nivå, och stängde ner Ence:s anfall gång efter annan. Med halva kartan spelad stod det 11-4 åt Nip. Som ct lyckades även Ence få igång sitt spel, men Nip:s försprång visade sig ha växt sig för stort och en viktigt clutch av Simon "twist" Eliasson i den 15:e rundan var spiken i kistan för finländarna. Nip plockade de sista rundorna och vann Train med 16-11.

Nip:s val av karta, Inferno, skulle visa sig bli en jämnare historia. Det finländska stjärnskottet Elias "Jamppi" Olkkonen visade på Inferno varför Ence valt att plocka in honom i laget. Men så visade även nawwk och Hampus "hampus" Poser för Nip som stod för imponerande prestationer. Ence började starkast på Inferno, men Nip fick till slut ordning på sin t-sida och vid halvtid stod det 8-7 åt finländarna. Efter det vann Ence följande pistolrunda, och finländarna såg ut att springa iväg med kartan. Nip hittade dock modet och lyckades ta kartan till övertid. På övertid uppvisade Nip is i magen och kunde slutligen vinna Inferno med 19-17. Med den vinsten avancerade Nip till slutspel.


Nu väntar världsettorna i Astralis för Nip i lower bracket kvartsfinal. Den matchen går av stapeln på tisdag kl. 14.00 och kan följas på twitch.tv.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..