×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sponsrat inlägg

Intervju med eraa: "Vi känner verkligen något stort med denna lineup"

1
Det svenska laget Prima eSport placerade sig på andraplats under Fragleagues tredje säsong (CS:GO). Laget presterade otroligt starkt men tappade förstaplatsen till danska No Problem!. Vi valde att intervjua en av lagets spelare, Sean "eraa" Knutsson, samt organisationens ägare, Martin Mårtensson.
Artikeln presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Ett av lagen som imponerade mycket starkt under den tredje säsongen av Fragleauge är det svenska laget Prima eSport. Laget har under den senaste tiden börjat göra ett avtryck på den svenska scenen, nästan från ingenstans. En av spelarna i Prima, Sean “eraa” Knutsson, säger att lagets framgång handlar om deras individuella skill och hur de har lyckats hålla ihop:

“När vi skapade linan från början visste jag att detta kunde gå långt, och vi hoppas bara på att komma längre. Vi kollade runt i svenska scenen overall och hittade en mix av spelare som vi trodde passade perfekt för rollerna och hade overall visat sig vara väldigt duktiga. Det är just de enorma individuella skillen på spelarna som gjort att vi kunnat växa så snabbt. Jag tror på alla i mitt lag har vad som krävs individuellt för att nå toppen. Dessutom tror jag att vi har hållit ihop väldigt länge tillsammans, något som överlag vi i Sverige varit dåliga på.”

Andreas
Andreas "addi" Wallenberg ledde laget under Yalla! Cup


Laget hamnade tillslut på en andraplats i Fragleague tätt bakom No Problem!. Samma placering hamnade de även på under Yalla! Cup. Där förlorade de mot mixlaget BiB Boys efter en jämn match. Under turneringen spelade de med en inhoppare i form av Hugo "ZER" Halvorsen. De valde efter detta att plocka in den före detta Esportsadviser-spelaren i laget. Och släppa på sin IGL Andreas "addi" Wallenberg. eraa menar att de behövde en förändring då de ofta förlorade i de sista stadierna av matcher.

“Vi kände att det behövdes en förändring, addi hjälpte oss sätta grunder och få oss och spela mer tillsammans. Vi spelade väldigt länge och vi spelade för det mesta bra, vi föll alltid dock på mållinjen när det kommer till elitserien, Yalla! cup och så vidare. Vi visste aldrig vad som var fel i laget men vi hade spelat väldigt länge och när addi dessutom ville själv sätta sig på bänken var det ett val mellan alla som blev till.”

ZER är en spelare som varit en del av svenska semiscenen under en längre tid. Under den senaste perioden spelade han tillsammans med Esportsadviser. De var nära att ta sig vidare till Dreamhack Open Winter genom det svenska kvalet, de föll dock mot Marskalk i den sista matchen. eraa menar att hans rutin har hjälpt laget mycket.

“ZER har kommit in bra i laget, han har kommit in med mer firepower och mycket rutin, han hjälper mycket med att få oss att spela mer strukturerat, med olika setups m.m dessutom är ZER en mycket glad och trevlig person och vi känner verkligen något stort med denna lineup”.

Efter ett lyckat inhopp gick Hugo
Efter ett lyckat inhopp gick Hugo "ZER" Halvorsen med i laget på heltid

Laget representerar som sagt Prima eSport. På organisationens hemsida går det att läsa att de arbetar mot mobbning och utanförskap. Detta är något som eraa också tycker är viktigt. Han menar att laget och spelarna individuellt försöker gå ut med detta budskapet på flera sätt.

"Vi alla individuellt försöker vara så öppna och så hjärtligt mottagande vi bara kan, vi försöker vara med på events som Prima åker till och svara på frågor samt visa upp oss och vad Prima står för. De flesta ut av oss försöker dessutom streama, vara aktiva på sociala medier och nå ut budskapet som vi står för."

Det svenska laget kommer fortsätta att spela tillsammans och kommer under april att resa till Danmark för Copenhagen Games. Förutom eraa så pratade vi även med en av personerna bakom Prima eSport, Martin Mårtensson. Han menar att mobbning och utanförskap finns i hela samhället men vill hjälpa till att få bort det från esporten.

"Mobbning och utanförskap finns överallt; skolor, arbetsplatser, inom vilken sport vi än tittar på, likaså esporten. Vi började denna resa för att jag själv tillsammans med Patrik, medgrundare, var less på att det skulle vara så, inte bara inom esporten utan även inom gaming generellt. Vi tror på att kan vi få folk att inse det inom gaming, gärna från tidig ålder, så kommer även det positiva beteendet sprida sig till beteendet utanför gamingvärlden."

Prima eSport är ett ungt namn inom esporten. De grundades under 2017 och enda från starten har kampen mot mobbning och utanförskap varit i fokus. Mårtensson menar att detta fortfarande är deras högsta prioritet.

"Vi vill bli en av Sveriges bästa esportsorganisationer såklart, men utan att på något sätt tappa fokus på vår värdegrund. Med fokus på att bli bäst så handlar det om så mycket mer än resultat, allt från hur spelare behandlas, försäkringar, evenemang och beteende. Det finns så många mjuka värden som inte går att se på siffror. Oavsett vilken aspekt vi tittar på, så är vår värdegrund mot mobbning och utanförskap prio 1."

Prima lyckades vinna den första kartan i finalen av Yalla! Cup men föll tillslut mot BiB

Organisationens mål är dock svåra att uppnå på helt egen hand. Mårtensson berättar hur de arbetar mot mobbning och utanförskap genom att dels hålla föreläsningar om vad just dessa saker kan leda till samt vara med och arrangera evenemang där värdegrunden är i fokus. Mårtensson menar dock att organisationer inom esporten måste ta detta på större allvar.

"Många organisationer säger sig vara mot detta, men kommer det fram att en spelare eller personal inom organisationen beter sig så viftar man bort det. Det kommer alltid finnas människor som tummar på detta, men om vi ska bli av med det så måste alla stå upp och ta ansvar för det. Vissa har en hård jargong internt, och det är såklart helt okej. Men när andra ser på det, som inte vet om att det är så, så kan det bli väldigt fel. Därför behöver man ha lite koll på hur ens jargong ser ut från utsidan, och anpassa sig till viss del.

Något jag saknar är mer samarbeten över broarna mellan organisationerna. Man må vara ”fiender” på spelplanen, men utanför spelplanen måste vi gemensamt stå upp för vad som är rätt och fel. Vi har sedan dag 1 stått för att om det är en organisation som kontaktar oss och har en bra värdegrund så hittar vi mer än gärna på samarbeten med dem. Det behöver fler göra!"


Artikeln presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..