×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike

G2 vidare som gruppetta ur grupp C på Blast — Evil Geniuses möter OG näst

1
Den sista gruppen av Blast Premier Spring Series är i full gång, och vi går nu in till dag tre. G2 bevisade sig som gruppens bästa lag, och gick direkt vidare till finalerna efter segrar mot 100 Thieves och OG. Idag, söndag, möter Evil Geniuses OG i en revanschmatch i kampen om avancemang.
Efter två händelserika dagar på Blast Premier Spring Series, står det klart att G2 Esports är färdiga för slutspel. G2 öppnade turneringen med möte mot 100 Thieves. G2 tog genast kommandot i matchen, och visade att de kom välförberedda till Blast. Matchen började på Dust2, en karta som G2 historiskt sett varit enastående på. De mest framstående spelarna på kartan var Nemanja "nexa" Isaković och Kenny "kennyS" Schrub, och trots det relativt jämna resultatet på kartan, 16-13 var G2 det klart bättre laget. Ingen av spelarna i 100 Thieves hade över 1.0 i rating när kartan var avklarad.

Den andra kartan, Vertigo, var i princip en upprepning av den första. Samma spelare storspelade, och även Vertigo blev en jämn historia resultatmässigt, även om det kändes som G2 hade kontroll över kartan. Endast Aaron "AZR" Ward landade på över 1.0 rating för 100 Thieves på Vertigo, och det räckte inte till för att slå G2. G2 vann Vertigo 16-13, och därmed matchen. I den andra öppningsmatchen slog OG överraskande nog Evil Geniuses med 2-1 i kartor, efter fantastiskt spel från Valdemar "valde" Vangså och Issa "ISSAA" Murad.

Dag två av grupp C bjöd på kanske mer förväntade resultat. EG mötte 100 Thieves i utslagsmatchen, medan OG skulle möta G2 i matchen om direktavancemang till Blast Spring Finals. I matchen mellan EG och 100 Thieves, såg EG mer laddade ut än vad de gjorde mot OG. De individuella prestationerna hade stigit flera nivåer, och det visade sig bli ett problem för 100 Thieves. 100 Thieves val av karta, Train, slutade i en jordskredsseger i EG:s favör. 100 Thieves kom aldrig in i kartan, och EG krossade nyzeeländarna med 16-4 på Train. Efter det skulle Nuke spelas, och det visade sig bli en jämnare tillställning. Lagen bytte rundor i stort sett hela kartan, och efter 30 rundor spelade stod det 15-15 och matchen skulle avgöras på Övertid. EG visade mer kyla under övertiden, och kunde till slut knipa Nuke med 19-16.

Matchen om direktavancemang mellan G2 och OG, blev gruppens hittills mest ensidiga historia. Matchen började på Nuke, och OG lyckades inte på något sätt bemästra G2:s matchplan. G2 såg dominanta ut rakt igenom, och släppte aldrig in OG i matchen. Nuke slutade 16-8 i G2:s favör. Dust2 blev en liknande process, om än mer överlägset för G2. G2:s spel på Dust2 såg inget mindre än fantastiskt ut, samtidigt som OG såg helt vilsna ut. kennyS tillsammans med Nemanja "huNter" Kovač storspelade på Dust2, och vann slutligen kartan med 16-6. G2 avancerar direkt till Spring Finals, trots att de ikväll ska spela gruppens seeding-match.

Detta betyder att 100 Thieves åker ner i Showdown, medan EG ska möta OG i returmöte om direktavancemang. Vinnaren från den matchen ska möta G2 i kvällens seeding-match. Matchen mellan OG och EG går av stapeln kl. 16:30 ikväll, söndag. Efter det spelas seeding-matchen kl. 20.30. Matcherna kan följas på twitch.tv.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..