×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Elitserien med ändringar inför säsong fyra

1
Elitserien är tillbaka med en ny säsong. Det är nya regler kring regionskrav och mapp veto. Prispotten är cirka en miljon kronor och en mer detaljerad prispott kommer under säsongen. Redan klara för säsongen är bland annat regerande mästarna Sons of Lennart, fightclub, Prima eSport, Lilmix, ex-EsportsAdviser och 9INE.
Svenska Elitserien i Counter-Strike Global Offensive gick nyligen ut med information inför vårsäsongen av Elitserien, Region och Challengerserien. Tidigare har det varit krav på att minst tre spelare måste komma från samma region. Detta har nu sänkts till två. Tidigare har man även kunnat använda två stycken utländska spelare, något inget lag har använt sig av. Det har också justerats, till max en per lag.

Nytt för säsongen är också att dom inför ett nytt map veto. Tidigare har hemmalaget fått välja en karta så länge man inte valt samma karta två gånger innan man valt alla kartor. Nu får bortalaget chans att banna två kartor sen är det upp till hemmalaget att välja karta och på den inleds en knivrunda för att avgöra vilka som väljer sida. En prispott på cirka en miljon kronor utlovas med en mer detaljerad kommer under säsongen.

Regerande mästare är Sons of Lennart som vann finalen mot fightclub med 2-0 i kartor. MVP blev Adam "dezon" Wahlqvist som efter att ha gjort en bra säsong och ett bra slutspel nu fått chansen att spela med Japaleno. Matcherna som spelas i Elitserien kommer att sändas på Sportbladet medans Region och Challengermatcherna kommer att visas på twitch.


Klara för vårsäsongen av Elitserien 2020
SverigeSons of Lennart
dezon HugoXD BENDJI xajdish makkep
Sverige fightclub
robiin Sayf DH shadow melonhead
SverigePrima eSport
addi bq eraa isak ztr
SverigeLilmix
quix pyth b0denmaster hns Wolfy
Sverigeex-EsportsAdvisers
ALONSO HEAP Jayzwalkingz ZER ZINKEN
SverigesoyboysxP
kreaz Quadez Ponkus limpilainen jayzaR
Sverige9INE
phzy Djur MistFire ayben nicoodoz
Sverigebenimbroderna/Valorix Esport
dupi hype Tjoffe Zer00x maxie
SverigeTENSE/AliGon
elo kaktus xelos KriLLe hemzk
SverigeValhalla Vikings
Karma shadyb mre Teebowl AHLIN

Det är ännu inte bestämt om Lilmix kommer ställa upp med hns och Wolfy eller spela med lagkamraterna kreaz och Peppzor i Elitserien. Det är även oklart om Valorix har platsen eller ej. dupi och Hype kvalade in med laget benimbroderna men spelar nu med hamme FLINK och SHiNE i Valorix Esport.

Datum att hålla reda på
Registrering till öppna kval 27 Januari till 10 Februari.

Öppna kval:
3 Februari Nord/Syd
5 Februari Öst/Väst
10 Februari Nord/Syd
12 Februari Öst/Väst

Elitseriekvalet spelas 28 och 30e Januari.



Artikelbild: Svenska Elitserien Counter-Strike: Global Offensive

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..