×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Valve gör förändringar till majorsystemet — inför rankingsystem för inbjudna lag

1
Enligt ett mail som gått ut till de största turneringsarrangörerna kommer Valve att förändra hur lag blir inbjudna till majors. Istället för att man får en säker plats beroende på sin placering i tidigare majorn kommer nu ett poängsystem införas. Poängen kommer att räknas från den tidigare majorn som spelats samt två andra turneringar.
Hur lag blir inbjudna till en major har fungerat på nästintill samma sätt sedan offline-kvalet introducerades för ESL One Katowice 2015. De lagen som placerade sig top 8 i turneringen blev inbjudna som Legends till nästa majorn medan de åtta lagen som placerade sig precis under dem blev inbjudna som Challengers. Detta förändrades lite inför Faceit London Major 2018 där de två sämsta lagen från Legends Stage inte längre fick Challenger-status utan var tvungna att ta sig igenom minorsystemet.

Nu har Valve skickat ut ett mail till de största turneringensarrangörerna i CS:GO-världen. Detta nya systemet kommer att användas för höst-majorn, som kommer att spelas mellan 2-15 november. Det som kommer att förändras är hur Legends- och Challenger-lagen bjuds in. Istället för att nu få direktinbjudan beroende på sin placering i den föregående majorn kommer nu ett poängsystem att införas.

Exakt hur poängsystemet kommer att förändras är i skrivande stund väldigt oklart. Men poängen kommer att räknas från tre olika turneringar, ESL One Rio samt två andra turneringar. De åtta lagen med mest poäng kommer att bli Legends och de åtta som följer blir Challengers, de sista åtta platserna kommer att avgöras genom minor-systemet. De andra två turneringarna kan vara några som redan existerar eller helt nya. Valve har dock ett par krav för dessa turneringar.

— Turneringen måste spelas mellan juli och september
— Turneringen måste ha en LAN-del där minst åtta lag deltar
— Turneringen måste ha minst 24 lag, där 16 av dessa platser är reserverade för lag i majorrankingen
— Turneringens resultat måste tydligt skilja på det 16 bästa lagen och de resterande lagen
— Seedingen för turneringen kommer att utgå från major rankingen
— Valve kommer att matcha prispotten upp till 250 000 dollar


Valve påpekar också i mailet att det primära fokuset för dessa turneringar kommer att vara att bestämma vilka lag som ska bli inbjudna till nästa major. De ställer dock inga krav på hur stor turneringen kommer att vara, vilket format som används eller vart den kommer att hållas.


Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..