×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Fyra lag med i kampen om Intel Grand Slam

1
Efter att Team Liquid säkrat den andra säsongen av Intel Grand Slam ändrades reglerna för priset på en miljon dollar. Det ska nu vara svårare att vinna det åtråvärda priset. I den tredje säsongen har vi nu fyra lag som alla har en säkrat en pinne i racet.
Den första säsongen av Intel Grand Slam startade den fjärde juli 2017. Priset på en miljon dollar såg ut att vara näst intill omöjlig att vinna innan Astralis tillslut kunde vinna ESL Pro League för att säkra den första säsongen. Kort därefter drog den andra säsongen igång och den gick otroligt mycket snabbare.

Den första säsongen tog nästan ett och ett halvt år att avslutas men den andra tog endast lite mer än två månader. Det var Astrais som vann den första turneringen i den nya säsongen men efter det var det Team Liquid som tog kommando. Det amerikanska laget vann fyra raka turneringar och kunde efter endast 63 dagar.

Liquid snabba vinst gjorde att reglerna förändrades. Det räcker inte längre att vinna fyra turneringar i ett spann av tio utan nu behöver ett lag vinna hela sex stycken. De går dock fortfarande att vinna Intel Grand Slam med endast fyra vinster men då måste en av turneringarna vara på "Championship level". De turneringar som går under den nivån är Intel Extreme Masters Katowice, ESL One Cologne samt majors om ESL eller Dreamhack anordnar dessa.

Hittills har fyra stycken lag säkrat en pinne var i Intel Grand Slam. Det första laget att säkra en poäng var Team Liquid, detta genom att vinna Intel Extreme Masters Chicago. Direkt därefter fick vi se Evil Geniuses och Fnatic få varsin poäng genom att vinna ESL One New York och Dreamhack Masters Malmö. Nu under helgen säkrade även den första säsongens vinnare, Astralis, en poäng efter att de vunnit Intel Extreme Masters Beijing.

Nästa turneringen i Intel Grand Slam är finalerna av ESL One Pro League. Tre av de fyra lagen som har en poäng kommer att delta i turneringen. De enda laget som inte är klara är svenska Fnatic. De har dock fortfarande en chans att kvala sig in till turneringen. Detta via den andra gruppspelsfasen där de ställs mot Faze Clan, Team Vitality och Hellraisers.


Team Liquid - Intel Extreme Masters Chicago (6 chanser kvar)
Evil Geniuses - ESL One New York (7 chanser kvar)
Fnatic - Dreamhack Masters Malmö (8 chanser kvar)
Astralis - Intel Extreme Masters (9 chanser kvar)

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..