×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Riot Games stämmer CS-lag — kräver skadestånd

1
Det Tencent-ägda företaget Riot Games har valt att stämma en esportorganisation. Skaparna av League of Legends gör detta på grund av namnet på organisationen, Riot Squad.
Skaparna av League of Legends, Riot Games, har valt att stämma en esportorganisation som går under namnet Riot Squad. Organisationen har inget lag i just League of Legends utan i Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Apex Legends, PUBG och Rainbow Six Seige. Stämningen har dock inget med spelen att göra utan istället namnet på organisationen.

Riot Games har varumärkesskyddat både Riot och Riot Games i kopplingar till gaming och esport. De skriver i stämningen att Riot Squad ska ha exploaterat namnet till deras fördel. “Riot Squad has unfairly and unlawfully adopted and exploited the RIOT brand name in connection with its marketing, advertising, and promotion of a nascent esports organization that it claims was ‘founded by gamers, for gamers’.”, skriver Riot Games i stämningen.

Organisationen är fortfarande nykomlingar på scenen. Den grundades under mars i år och i sitt CS-lag har de spelare som Pujan "FNS" Mehta och Peter "ptr" Gurney. Riot Games kräver nu att de ska betala ersättning för de skador de har gjort. Stämningen går att läsa i sin helhet här.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..