×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Här är alla svenska spelare utan lag

3
Vi är mitt uppe i "Silly Season" av Counter-Strike: Global Offensive. Det finns nu ett stort gäng svenska spelare som står utan lag. Vi listar här alla svenska spelare som antingen är bänkade i sina lag eller helt står utanför ett kontrakt.
Den andra majorn för 2019, Starladder Berlin Major, är avslutat. I samband med detta så börjar nu lag byta spelare fram och tillbaka. Om det är något land som nu nästan har ett överflöd av spelare så är det Sverige. I den här artikeln listar vi alla de spelarna som nu sitter på bänken i sina lag och de spelare som är så kallade free agents.

Free agents

Robin "flusha" Rönnquist

Har gått med i Fnatic

Den svenska spelaren som de flesta väntar på att få se i ett lag är nog Robin "flusha" Rönnquist. Han har varit laglös sedan i mars när han valde att lämna Cloud9 och ta en paus från CS. Han är utan tvekan en av de bästa svenska spelarna i Counter-Strike: Global Offensives historia och varje svenskt lag skulle tjäna på att flusha i laget.

William "draken" Sundin


Sveriges kanske vassaste AWP-spelare William "draken" Sundin hade en lovande start på sommaren. Han och hans dåvarande lag Team Ancient lyckades placera sig på en andraplats under Dreamhack Open Summer och kvalade även in till den europeiska minorn. När lagen tappade den unga spelaren Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora föll dock laget samman. De splittrades tillslut i augusti och draken blev laglös. Om något lag vill ha en dedikerad AWP-spelare så är draken ett av, om inte det, bästa alternativen.

Adam "friberg" Friberg


Adam "friberg" Friberg har inte representerat ett svenskt lag sedan sommaren 2017 när Ninjas in Pyjamas valde att släppa den svenska spelaren. Efter detta har vi sett friberg i Optic Gamings försök till ett internationellt lag och det danska laget Heroic. Han fick dock i slutet av augusti lämna laget och är därmed free agent.

Fredrik "freddieb" Buö


Ytterligare en spelare som var en del av Team Ancient är Fredrik "freddieb" Buö. Han agerade IGL för laget och visade mycket på mycket innovativa idéer och bra mid-round calls. Han valde att lämna laget som kort därefter splittrades. Den svenska 25-åringen har efter detta setts spela med både före detta Chaos Esports Club och Gamerlegion. Han är dock inte fastnat i något av dessa lagen och är fortfarande free agent.

Andreas "MODDII" Fridh


Precis som friberg så har Andreas "MODDII" Fridh inte representerat ett svenskt lag på ett bra tag, om man inte räknar hans otroligt korta prövoperiod med Ancient innan de splittrades. Senast MODDII var en del av ett svenskt lag var en kort period med Flipsid3 Tactics. Efter detta har den svenska spelaren endast representerat danska lag. Han var en del av Heroic i två år innan de valde att ersätta honom.

Joakim "disco doplan" Gidetun


När Ancient splittrades så var det många spelare som blev laglösa. Joakim "disco doplan" Gidetun var en av dem. Han fick redan under 2016 en chans att spela med Fnatic efter att presterat bra i Epsilon och bevisat sig under en kort period som inhoppare för NiP. Efter detta anslöt han sig till Godsent som senare blev Red Reserve. Där blev han kvar till att anslöt sig till Ancient tidigare i år.

Alfred "RuStY" Karlsson


Ytterligare en spelare Ancient står utan lag. Detta är Alfred "RuStY" Karlsson. Han startade sin spelarkarriär under 2016 i laget Passions som senare blev Epsilon Hype. Efter hoppade den svenska spelaren fram och tillbaka till han anslöt sig till Red Reserve innan han anslöt sig till Ancient.

Denis "grux-" Gutaj

Bildkälla: Starladder
Bildkälla: Starladder

En spelare som under den senaste tiden dykt upp i ett flertal olika svenska lag är Denis "grux-" Gutaj. Han gjorde först ett namn för sig i Paperplanes tidigt under 2018. I slutet av samma år anslöt han sig till Red Reserve innan laget splittrades. Han spelade efter det med laget som kom att bli Gamerlegion. Efter detta har han mest setts spela med de olika iterationerna av Team Ancient. Senast var när laget plockade in honom för den europeiska minorn. Han fick dock lämna laget när de istället valde att testspela med Andreas "MODDII" Fridh innan laget splittrades.

Bänkade

Maikil "Golden" Selim

Har gått med i Fnatic

En av Sveriges hetaste In Game Leaders är utan tvekan Maikil "Golden" Selim. Han har sedan juni i år värmt bänken i Cloud9. Han anslöt sig till det amerikanska laget i augusti förra året men laget var plågade av ständiga spelarbyten och egna medicinska problem för Golden så lyckades de inte få några bättre placeringar under LAN-turneringar. Innan detta var han IGL för Fnatic. Där lyckades han vinna både World Electronic Sports Games 2017 och Intel Extreme Masters Katowice 2018.

Simon "twist" Eliasson


Simon "twist" Eliasson har varit en del av Fnatic sedan oktober förra året när han ersatte draken. Tillsammans med laget lyckades han vinna PLG Grand Slam 2018 och placerade sig även på en andraplats under både StarSeries & i-League CS:GO Season 7 och Intel Extreme Masters Sydney tidigare i år. Efter det började dock laget att tappa och när de nu inte lyckades ta sig vidare till Starladder Berlin Major valde laget att placera 24-åringen på bänken.

Richard "Xizt" Landström


Ytterligare en IGL som sitter på bänken i sin organisation är Richard "Xizt" Landström. Han blev bänkad i Fnatic i samma veva som twist. Den svenska ledaren kanske är mest känd för sin tid i Ninjas in Pyjamas där han var med under tiden ninjorna hade otroliga 87-0 i kartor på LAN. Han lyckades även vinna en major med laget, ESL One Cologne 2014. Till Fnatic anslöt han sig till under maj förra året och har agerat IGL i laget fram till att de bänkade honom.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..