×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Fnatic förlorar mot Skatteverket — blir skyldiga miljonbelopp

1
Den brittiska organisationen är nu skyldiga den svenska staten ett miljonbelopp. Detta efter att de förlorat i rätten mot skatteverket. Anledningen till detta miljonbelopp är att Fnatic under 2016 och 2017 inte redovisat spelarnas löner.
Fnatic har under det senaste året varit i en tvist med Skatteverket. Detta då den svenska myndigheten under förra året valt att skönstaxera den brittiska organisationen. Anledningen bakom detta är att Fnatic under åren 2016 och 2017 inte redovisat löner för deras svenska spelare. Fnatic valde att överklaga detta till förvaltningsrätten.

Granskningen om organisationen startade när de svenska spelarna skickade in sina deklarationer. Där syntes löner från Fnatic som organisationen inte redovisat. Fnatic yrkade i sitt överklagande på att frias helt från anklagelserna. Förvaltningsrätten har dock valt att döma i fördel av Skatteverket. I och med detta är nu den London-baserade organisationen skyldiga att betala ett miljonbelopp. Fnatic har nu två månader på sig att överklaga beslutet.

"Förvaltningsrätten konstaterar inledningsvis att det i målen är ostridigt att mottagarna omfattats av svensk socialförsäkring och att de inte har varit godkända för F-skatt under de i målen aktuella perioderna. Det är vidare ostridigt att bolaget betalat ersättning till mottagarna”. Står i domen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..