×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ACON

gob b går i pension — Big presenterar ny femma

1
Enda sedan 1.6 har Fatih "gob b" Dayik varit en av världens mest framstående IGL:s. Nu väljer 32-åringen att stiga åt sidan från det aktiva spelandet, och istället ta en administrativ roll inom Big. Samtidigt satsar organisationen på ny startfemma.
Mellan åren 2008 och 2010, var Fatih "gob b" Dayik och hans Mousesports, ett av världens bästa lag. De radade upp titlar i 1.6, och en stor faktor till detta var gob b:s taktiska sinne och ledaregenskaper. Även under CS:GO har gob b haft en lyckad karriär. Andra platsen på ESL One Colgone 2018 får ses som höjdpunkten i hans karriär, då han och hans BIG slog ut lag som Faze Clan, G2 Esports och Made in Brazil. Det senaste året har dock varit kantat av problem för Big och misslyckandet i Starladder Minorn, får ses som spiken i kistan. Nu kommer resultatet av detta. gob b väljer att pensionera sig från spelandet, för att ta en roll inom ledningen i Big-organisationen.

"As many of you have already guessed, I will end my career as a player. First of all I want to thank all the fans and my team. Without you I would have never played this long. You were my motivation and inspiration." skriver Fatih "gob b" Dayik.

Detta betyder förstås ändringar i startfemman för Big. I samma veva som gob b avslutar den aktiva spelarkarriären, tillkännager Big att man också valt att bänka Denis "denis" Howell. Även coachen Alexander "kakafu" Szymanczyk kliver åt sidan. För att fylla platserna efter gob b och denis, har Big valt att ta tillbaka Owen "smooya" Butterfield och Johannes "nex" Maget i startfemman. Nikola "LEGIJA" Ninić kommer dock inledningsvis att spela istället för nex, som fortfarande kämpar med matchformen. Nästa turnering på kommande för Big, är kvalet till ESL One New York 2019.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..