×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

Nu klart: Rfrsh säljer Astralis och Origen

1
Astralis och Origen går till det nystartade företaget Astralis Group ApS medan Rfrsh Entertainment ska fokusera på Blast Pro Series. Överenskommelsen är värd mellan 75-112 miljoner danska kronor.
Det står nu klart att Rfrsh Entertainment kommer att sälja sina esportlag för en summa som de just nu inte offentliggjort. Detta innebär att företagets Counter-Strike: Global Offensive-lag Astralis samt League of Legends-laget Origen kommer att förflyttas till ett nytt danskt företag, Astralis Group ApS, nästkommande vecka.

Nikolaj Nyholm kommer att lämna sin roll som CEO för Rfrsh för att ta samma roll i det nya företaget. Även medgrundaren av Rfrsh, Jakob Lund Kristensen, kommer att gå över till Astralis Group tillsammans med ytterligare två högt uppsatta i Rfrsh. Enligt den danska kanalen TV2 Sport är överenskommelsen värd mellan 75-112 miljoner danska kronor.

Genom att sälja lagen vill Rfrsh separera de olika fokuspunkterna där de själva kommer att fokusera på Blast Pro Series-turneringar samt andra Blast-relaterade punkter. I en intern mejltråd som läcktes av Dexerto erkänner ägaren av Rfrsh att kritiken företaget fått i och med ägandet av Astralis skadat laget. Det avslöjades även att Rfrsh planerar att skapa en egen liga nästa år. Försäljningen lär även ge Rfrsh chansen att återhämta sig efter förra årets ekonomiska förlust på 48 miljoner danska kronor.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..