×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Därför får spelare visumproblem

1
Inför Starseries sjunde säsong såg det ut som att Cvetelin "CeRq" Dimitrov skulle missa turneringen på grund av visumproblem. Detta är ett frekvent problem inom esport och orsakerna kan vara många, Fragbite har listat de allra vanligaste.
När det är dags att resa till ett annat land för att spela exempelvis Counter-Strike: Global Offensive kan det i värsta fall bli problem med att få tag på ett visum. Ett visum behövs för att komma in i ett land, för de som har ett svenskt pass ligger problem utanför Europa då ett svenskt pass fungerar som ett visum till de europeiska länderna. Det bör även nämnas att Sverige har ett av de starkaste passen i världen, vilket innebär att det är betydligt enklare för svenskar att komma in i andra länder oavsett gränserna.

Var ligger problemet då? Enligt Fragbites Brand Manager Viktor ”vuggo” Jendeby, som var den som tog hand om spelarnas visum under sin tid som coach och manager för Fnatic, menar att tiden oftast är vad som sätter käppar i hjulet. Att vara ute i god tid är vad som krävs för att säkerställa ett visum. Så fort spelare vet att de ska delta i en turnering där de behöver ett visum bör de ansöka om ett. Processen kan ta lång tid, så att vara tidigt ute kan oftast vara räddningen.

Ett exempel som Fragbite stötte på i veckan var när den välkända profilen Halvor "vENdetta" Gulestøl befann sig i Sverige. Orsaken? Han behövde ett visum för att kunna resa till Kina där han skulle agera kommentator under Starseries i-League Season 7. Hemma i Norge skulle det nämligen ta minst två veckor innan han fick en tid för att lösa ett visum, något som gick betydligt snabbare i Sverige. Vad han gjorde då var att resa till Stockholm för att lämna in sina uppgifter, sov en natt på ett hotell i närheten och kunde hämta ut visumet dagen efter för att bara några timmar därpå sätta sig på ett flyg till Shanghai.

Även om man är ute i god tid, alternativt har möjligheten att göra som vENdetta gjorde i detta fall, kan det hända att man blir nekad alternativt att processen blir längre än väntat. När detta problem sker kan det exempelvis ha att göra med USA:s relation med andra länder. En resa till Kina kan försvåra ens chanser att få visum till USA och detsamma gäller på andra hållet. För vissa spelare handlar det även om deras ursprung. Var en spelare är född eller vilken nationalitet de har kan göra processen betydligt mycket längre. En person som är född i Mellanöstern har det betydligt svårare för att få visum till USA än en person som är född i ett europeiskt land. Det är dock inte alltid lätt att komma in i Sverige heller, två spelare som stött på problem inför resan in i vårt avlånga land är turkiska Özgür "woxic" Eker och Yağmur "Smurfette" Gündüz.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..