×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Windigo vinner WESG World Finals — Fnatic fyror

1
AGO Gaming föll för Windigo Gamings tuffa försvar på Mirage samt Dust2 vilket ledde till att den bulgariska femman säkrade WESG World Finals-titeln. Fnatic föll mot G2 Esports i tredjeplatsmatchen.
Det blev minst sagt en oväntad WESG-final i Kina då två "underdogs" ställdes mot varandra på tre kartor. Serien började på AGO Esports kartval, Inferno, där den polska femman fick en bra start. Windigo Gaming visade sig dock inte vara ett lätt lag att slå och vid halvtid stod det 8-7 till AGO. Efter sidbytet var det en fortsatt jämn kamp, men som slutade med vinst till AGO med 16-14.

Mirage var näst på tur och Windigo visade att de hade kontroll över sitt kartval genom att få en stark ledning. Vid halvtid stod det 10-5 till den bulgariska femman, men AGO vägrade ge upp. Dominik "GruBy" Swiderski och hans lagkamrater gjorde ett starkt comebackförsök, men föll platt när Windigo stängde kartan med 16-13. Avgörandet tog plats på Dust2, där AGO vann den inledande pistolrundan. Två frags med sin scout ledde till att Valentin "poizon" Vasilev kunde hjälpa sitt lag till en vinstsvit på fem raka rundor. Halvan slutade 10-5 till Windigo. Efter sidbytet gick de första rundorna fram och tillbaka, men Viktor "v1c7oR" Dyankov clutchade 1vs3 i runda 18 vilket gav Windigo ny styrka. Kartan slutade 16-7 till Windigo Gaming och med 2-1 i kartor tar nu Windigo över Fnatics plats som världsmästare.

I tredjeplatsmatchen ställdes Fnatic mot G2 Esports i en serie med start på svenskarnas kartval, Inferno. Laget hade svårt att komma in i matchen redan under första halvlek och G2 tog över rollen som anfallare med bekväma 10-5. Det gick inte bättre efter sidbytet då Fnatic endast lyckades säkra tre rundor innan deras motståndare stängde kartan med 16-8. Näst upp var Dust2 där G2, än en gång, tog ledningen i första halvan. Det krävdes bara fem vunna rundor efter sidbytet för att G2 Esports skulle kunna säkra tredjeplatsen.

Slutplaceringar och prisfördelning (Topp 8)
1. Windigo Gaming — 500 000 dollar
2. AGO Esports — 200 000 dollar
3. G2 Esports — 100 000 dollar
4. Fnatic — 50 000 dollar
5-8. Optic Gaming — 10 000 dollar
5-8. Valiance — 10 000 dollar
5-8. Absolute — 10 000 dollar
5-8. Made in Brazil — 10 000 dollar


Artikelbild: WESG

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..