×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Fnatic faller i semifinalen — AGO och Windigo till WESG-final

2
Det blir ingen WESG-final för de regerande mästarna i Fnatic efter ett tufft möte med AGO Esports under lördagsmorgonen. Istället möter svenskarna G2 Esports i matchen om tredjeplats medan AGO möter Windigo Gaming.
Lördagsmorgonen bjöd på sensationell utklassning i Chongqing, Kina, då den första WESG-semifinalen spelades mellan Fnatic och AGO Esports. Serien började på svenskarnas kartval, Inferno, där AGO minst sagt dominerade. Vid halvtid stod det hela 15-0 till AGO och en vunnen pistolrunda senare kunde de stänga sina motståndares kartval med 16-0. Fnatic samlade sig och laddade in på Cache, där de ledde med 9-6 när halvtiddssignalen löd. När Richard "Xizt" Landström och hans lagkamrater tog över rollen som anfallare hade AGO inte en chans och de kunde stänga kartan med 16-6.

Avgörandet tog plats på Nuke, en karta Fnatic såg ut att vara bekväma på under första halvan. De ledde nämligen med 10-5 när det var dags för sidbyte. Under andra halvan hade Fnatic dock det svårt med att ta sig igenom den polska sidans försvar och det slutade med att de endast klarade av att säkra två rundor under halvans gång. AGO avancerade till final med 16-12 på Nuke och 2-1 i kartor.

I turneringens andra semifinal ställdes Windigo Gaming mot G2 Esports, en match där Windigo snabbt hade blivit förhandsfavoriter efter deras kvartsfinalvinst över Made in Brazil. Under VETO-processen valde G2 Cache, Windigo valde Overpass och om serien skulle komma att gå till tre kartor skulle avgörandet komma att ta plats på Dust2.

Serien började som sagt på Cache, där fransoserna var minst sagt bekväma under den första halvan. De ledde med 12-3 när de överlämnade försvarsrollen till sina motståndare. De lättade dock på garden aningen för mycket då Windigo tog sig tillbaka in i matchen och kartan gick till övertid. Rundorna gick fram och tillbaka, men det slutade med vinst till Viktor "v1c7oR" Dyankov och hans lagkamrater med 19-17. Momentumet förde de med sig in på andra kartan, Overpass, där de ledde med 9-6 när det var dags för sidbyte. Efter sidbytet lyckades G2 bara säkra en runda innan Windigo stängde kartan med 16-7 för att säkra sin plats i WESG-finalen.

Under söndagsförmiddagen möts AGO Esports och Windigo Gaming i WESG-final medan Fnatic ställs mot G2 Esports i matchen om tredjeplatsen. Finalvinnarna vänder hem med 500 000 dollar medan vinnaren av tredjeplatsmatchen får en femtedel av summan.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..