×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Nagelbitare avgör de europeiska minorgruppspelen

1
Gruppspelsfasen av den europeiska minorturneringen inför IEM Katowice 2019 är över och den slutade med att favorittippade Mousesports var ett av lagen som inte tog sig vidare. Valiance och North gör upp om majorplatser mot ENCE samt Vitality under morgondagen.
Torsdagens europeiska minorspel inleddes med att Mousesports skickade hem Optic Gaming samtidigt som Ex-Space Soldiers fick lov att packa väskorna efter förlust mot North. Båda matcherna slutade 2-0 i kartor vilket skickade Mousesports samt Optic vidare till de avgörande gruppspelsmatcherna.

I avgörandet för grupp A väntade Windigo Gaming på North, en serie som skulle komma att bli en riktig nagelbitare. Den första kartan var Windigos val, Overpass, där North låg i ledning med 9-6 när halvtidssignalen löd. I andra halvlek satte Windigo ner foten och släppte endast tre rundor till sina danska motståndare, innan de stängde kartan med 16-12. Norths kartval var Inferno där Valdemar "valde" Vangså och hans lagkamrater låg i ledning med 9-6 när det var dags för sidbyte. Därefter var det raka vägen framåt och de stängde kartan med 16-9 för att leda serien till en tredje och avgörande karta. Dust2 var jämn under hela den första halvan, med Windigo i ledning med ynka en runda. Tyvärr kunde de inte hålla ledningen och North gick snart om dem för att stänga kartan med 16-12.

Grupp B tog inte fullt lika lång tid att avgöra. Mousesports inledde på sitt eget kartval, Train, mot Valiance där Nemanja "huNter" Kovač och hans lagkamrater låg i ledning med 8-7 efter första halvlek. Ledningen fortsatte och de kunde slutligen stänga kartan med 16-12, en förlust Mousesports skulle ha svårt att lyfta från. Trots att det vid halvlek bara var en enda runda som skilde lagen åt vid halvtid på Cache verkade Mousesports tappat stinget. Under den andra halvan lyckades laget endast säkra en runda, innan Valiance stängde med 16-8 för att avancera till slutspelsfasen av turneringen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..