×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Aftonbladets miss: La in CS:GO-kniv i artikel om knivskurna ungdomar

1
Två ungdomar har förts till sjukhus i Tyresö efter ett bråk på Engelska skolan. När Aftonbladet rapporterar om händelsen använder de sig av en CS:GO-kniv för att förklara knivlagen för dess läsare, något André "BARBARR" Möller uppmärksammade.
Under onsdagen publicerade Aftonbladet, en av Sveriges största nyhetskällor, en artikel som handlade om två ungdomar som blivit knivskurna på Engelska skolan i Tyresö. En 15-åring uppges gripen och händelsen utreds som ett eventuellt mordförsök. Samtliga ungdomar uppges vara elever på skolan och det hela började med ett bråk där en av eleverna drog kniv mot en annan, en tredje elev försökte då stoppa bråket men blev då själv knivskuren.

I slutet av artikeln har Aftonbladet lagt in en video som förklarar vad som är ett brott mot knivlagen. Vad skaparen av videon, och diverse korrigerare därefter, missat är att kniven som syns i inslaget kommer från spelet Counter-Strike: Global Offensive. I videon syns alltså en kniv i 3D samtidigt som information kring hur många procent av dödsfall som sker med hjälp av en kniv. Det hela uppmärksammades av X6tence Galaxys André "BARBARR" Möller, som var snabb med att publicera en skärmavbild via Twitter.

Uppdatering, 17:08
Aftonbladet kontaktade Fragbite gällande kniven och de uppger att den är hämtad från en stockfoto-tjänst som de använder.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..